Verden er flere gange tidligere blevet rystet af skolemassakrer. Læs om fem af de største tragedier.

Columbine High School-massakren
Hvornår: 20. April 1999.

Hvor: Columbine High School, Jeferson County, Colorado, USA.

Tab: 15 døde og 24 sårede.

Mordere: Eric Harris, 18 år, Dylan Klebold, 17 år.

Motiv: Eric og Dylan ønskede med egne ord, at ”efterlade et uforglemmeligt indtryk på verden med deres vold.” De to elever havde placeret hjemmelavede bomber forskellige steder på skolen. Kun én af bomberne sprang – det reddede sandsynligvis over 100 fra døden.

Ekstra: Massakren skete til ære for Hitler på hans fødselsdag.

Jokela massakren
Hvornår: 7. November 2007.

Hvor: Jokela-skolen, Tuusula, Finland.

Tab: 9 døde og 12 sårede.

Morder: Pekka-Eric Auvinen, 18 år.

Motiv: Pekka-Eric havde før massakren lagt flere videoklip ud på Youtube, hvor han øvede sig i at skyde, men han hyldede Stalin og Hitler og de to, der stod bag Columbine-massakren. Han skrev også, at menneskeheden, og demokratiet var værdiløst, og at han var den naturligt udvalgte til at eliminere de uværdige.

Ekstra: Dagen før massakren offentliggjorde Pekka sine planer på Youtube under navnet ’naturalselctor89’. Videoen er senere blevet fjernet.

Efurt-massakren
Hvornår: 26. April 2002.

Hvor: Gutenberg Gymnasium, Erfurt, Tyskland.

Tab: 17 døde.

Morder: Robert Steinhäuser, 19 år.

Motiv: Robert Steinhäuser var blevet smidt ud af gymnasiet omkring en måned før massakren, men han var for flov til at fortælle sin familie det. Rober tog af sted hver morgen. Han lod som om, han gik i skole, men i stedet planlagde han massakren. Hans mål var gymnasiet lærere, og på de 10 minutter dramaet stod på, nåede han at dræbe 13 af skolens undervisere.

Ekstra: Steinhaüser var iført et sort ninja-kostume med maske under massakren. Rober dræbte ligeledes en politimand og to elever.

Den danske skolemassakre
Hvornår: 5. April 1994.

Hvor: Aarhus Universitet, Danmark.

Morder: Fleming Nielsen, 35 år.

Motiv: Før morderne havde Flemming Nielsen taget en masse Fontex. Han efterlod et afskedsbrev, hvor der stod, at han ikke kunne klare livet mere og ville dræbe nogen, før han begik selvmord.

Ekstra: Flemming Nielsen nåede at dræbe to kvindelige studerende. En tredje kvinde reddede sit liv ved at kaste en bog efter Flemming.

Virginia Tech-massakren
Hvornår: 16. April 2007.

Hvor: Virginia Tech, Blacksburg, Virginia, USA.

Morder: Cho Seung-Hui, 23 år.

Motiv: Seun-Hui havde i tiden op til massakren sat ild til sit kollegieværelse og forfulgt flere af sine kvindelige medstuderende. Han var blevet erklæret psykisk syg, og var blevet rådet til at søge professionel hjælp af flere undervisere.

Ekstra: I sit selvmordsbrev skrev Seung-Hui: ”I fik mig til at gøre det her. Det er et oprør mod ’rige børn’, mod udskejelser og ’svigefulde charlataner’”.