Fem mænd har fået taget mundskrab til en dna-prøve i sagen om den fynske sexforbryder
Fem mænd har fået taget mundskrab til en dna-prøve i sagen om den fynske sexforbryder Foto: Sonny Munk Carlsen

Politiet arbejder fortsat på højtryk for at finde gerningsmanden til to grove sexforbrydelser på to mindreårige skolepiger fra Øster Skerninge på Sydfyn og Refsvindinge på Østfyn.

- Vi har indtil nu været ude og besøge folk 20 forskellige steder, og af de 20 mænd har vi taget mundskrab fra fem. De har alle afgivet dna frivilligt, siger efterforskningslederen i sagen, vicepolitiinspektør Henrik Justesen til bt.dk.

Han oplyser videre, at der ikke har været mænd, som har nægtet at få taget et mundskrab med henblik på at dyrke en dna-profil.

Efterforsknings-arbejdet søndag fortsætter hvor det slap lørdag. Det vil sige bl.a. gennemgang af videomateriale og sortering og efterprøvning af de nu flere end 500 henvendelser, der er kommet fra borgerne.

- Vi har fået enorm mange henvendelser, og det er vi glade for. Det er klart, at nogen af dem er mere interessante end andre, men sådan er det nu engang. Vi har fortsat masser at arbejde med, siger Henrik Justesen.

De 500 henvendelser er alene fra den seneste sag, hvor en 10-årig pige fra Refsvindinge blev kidnappet og sexmisbrugt i onsdags midt på eftermiddagen.

Efterforskningslederen, som også er chef for hele afdelingen for personlig kriminalitet ved Fyns Politi, forventer, at der i løbet af mandag vil være svar på, om der er en dna-profil fra gerningsmanden fra den første sexovergrebssag fra Øster Skerninge.

Den pædofile sexkrænker slog da til fredag den 26. oktober mod en 11-årig pige, netop da hun var steget af skolebussen få hundrede meter fra sit hjem.

Begge overgreb har fulgt det samme mønster: Først kidnapning af pigen, som derefter er blevet tvunget ind i mandens rødlige personbil. Kort efter har han sexmisbrugt hende et sted i nærheden på bilens bagsæde.

En times tid efter kidnapningen er sket, har gerningsmanden sat sit offer af igen i nærheden af hendes hjem.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.