De mænd, der bragte den nu afdøde 19-årige mand til politiet efter skudepisoden ved Høje Gladsaxe Centret fredag aften, blev anholdt, men er igen på fri fod.

Politiet har i nat afhørt og efterfølgende løsladt fem unge mænd, der blev anholdt fredag aften efter, at de havde bragt en 19-årig mand med skudsår i hovedet til hospitalet. Det skriver bt.dk.

De fem unge mænd er ikke sigtet for noget og kunne ikke bidrage med noget afgørende til efterforskningen.

Den 19-årige og en 21-årig mand - begge fra Gladsaxe - blev skudt ned på Høje Gladsaxe Torv omkring klokken 20 fredag aften. Den 21-årige blev ramt af to skud. Et i benet og et i armen. Han blev opereret i nat og meldes udenfor livsfare.

Den 19-årige blev ramt i skulderen og i hovedet og døde senere på aftenen på hospitalet af sine kvæstelser.

En tredje ung mand fik et overfladisk sår på foden under skudepisoden ved Høje Gladsaxe Centret. Det er ikke bekræftet, at der er tale om et skudsår.

Efterforskningsleder Charlotte Skovby vil endnu ikke oplyse noget om ofrene over for bt.dk eller om, hvorvidt politiet ved, hvorfor nogen ville skyde efter de unge mænd.

Efter skudepisoden kørte flere biler væk fra stedet, oplyste Københavns Vestegns Politi fredag aften og efterlyste vidner til skuddrabet.

En af de biler, der kørte væk fra gerningsstedet, er en hvid Ford Ka. Sandsynligvis samme bil, der kort efter blev fundet - i brand - på Nøkkerosevej i Københavns nordvestkvarter. Tre kilometer fra gerningsstedet.

Politiet efterlyser vidner, der kan have set eller hørt noget før, under og efter skuddrabet i Høje Gladsaxe samt vidner, der har bemærket en hvid Ford Ka med tre døre.

Københavns Vestegns Politi kan kontaktes på telefon 114 eller 4386 1448.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.