Arkivfoto af Orkanen.
Arkivfoto af Orkanen. Foto: Torben Hansen

Det var en hurtig og kompetent indsats fra de omkringværende, der tirsdag aften sørgede for, at en lille pige lynhurtigt blev genoplivet, da hun fik hjertestop i Fårup Sommerland. Nu fortæller redningsmændene om indsatsen.

Det kunne være endt frygtelig galt - men en målrettet og hurtig indsats fra personalet i Fårup Sommerland samt tilstedeværende læger og sundhedspersonale blandt gæsterne, hjalp med til, at et hjertestop hos en fem-årig pige ikke endte fatalt.

Den fem-årige norske pige var oppe i rutsjebanan Orkanan tirsdag aften, da hun pludselig blev bevidstløs.

Da turen var slut kom moderen gående med den lille pige i armene. Det så rutsjebanens operatører, 24-årige Sebastian Stouby Pedersen fra Hals og den 20-årige Lasse Kristensen fra Østervraa, og de trådte med det samme til for at hjælpe.

Foto: Torben Hansen Blokhus Fårup Sommerland, Pirupvejen 147 Pa

De to unge mænd har begge en uddannelse i førstehjælp, og de fandt hurtigt ud af, at den lille piges puls og vejrtrækning var overfladisk.

De unge mænd holdt dog hovederne kolde.

»Jeg tænker ikke så meget over det - jeg reagerer pr. instinkt og begynder at give pigen mund-til-mund,« fortæller den ene af de to helte, Sebastian Stouby Pedersen til Nordjyske.

Heldigvis var der også en gæst til stede, der til dagligt er førstehjælper i Legoland. Også han sprang med det samme til for at hjælpe.

»Han giver pigen hjertemassage, og hvad der yderligere sker, har jeg ikke rigtig styr på. Det eneste, jeg tænker på, er at få hende til at vågne igen,« siger fortæller Sebastian Stouby Pedersen.

Hjertestop

Både en anæstesilæge, en førstehjælper og en sygeplejerske viser sig også at have været blandt passagerne i Orkanen. Og anæstasilægen har yderligere en lægekollega med i sommerlandet, som bliver tilkaldt.

Personalet får derfor fragtet både hjertestarter og akuttaske op til stedet, hvor den lille pige ligger, og mens man venter på ambulancen, går de to læger i gang med at bruge redskaberne.

Da ambulancen ni minutter efter kommer til stedet, er den lille pige genoplivet.

Anæstesioverlæge Per Lambert fra Nordjyllands Regionshospital, der kører i lægebilen, der når frem til pigen, er imponeret over sommerlandets personale og de hjælpende lægers indsats.

»De har varetaget behandlingen af pigen på en yderst kompetent måde. Det er deres skyld, at hun er i live i dag,« siger han til Nordjyske.

Selv om de to unge operatører af forlystelsen er glade for at have reddet den lille piges liv, så er de dog ikke meget for at blive kaldt ’helte’. De mener bare, at de gjorde det, der var ’nødvendigt’.

Læge reddede Emils liv

Den lille pige blev efter hændelsen kørt til Aalborg Universitetshospital sammen med sin mor, og hun er efterfølgende blevet flyttet til hjerteafdelingen.

Ifølge Nordjyske er pigen i bedring og ved godt mod. Og både den lille pige og hendes forældre er taknemmelige for den hjælp, som gæsterne og personalet gav.

De to operatører fik efterfølgende talt den voldsomme oplevelse igennem med en psykolog.

De fortæller, at de med sikkerhed vil reagere på samme måde, hvis de nogensinde kommer ud for en lignende situation.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.