I fredags fejrede Malene Houdorf Madsen sin fødselsdag omgivet af sin elskede familie og nære venner. To dage senere var de alle døde.

Sammen med vennerne var Malene Houdorf Madsen og hendes mand, Hans Vt Veer, og deres småpiger, Nanna, otte år og Sarah, seks år, kørt op til ødegården i Tidaholm nord for Gøteborg for at holde en hyggelig, afslappet men også aktionpræget påskeferie. Og Malene Houdorf Madsens 38 års fødselsdag. Sammen med de nære venner Mikkel Keiser-Nielsen og hans kone Marie.

- De holdt Malenes fødselsdag i fredags, hvor hun fyldte 38 år. Vi havde fejret hende weekenden forinden, fordi Malene, Hans og pigerne skulle op til ødegården i påsken, fortæller Kristina Lundkvist, der var nær veninden med Malene Houdorf Madsen i over 20 år.

Tidaholm
Veninderne havde lært hinanden at kende i Værløse, da de begge var teenagere. Siden var deres venskab blevet så tæt, at det var som søstre for hinanden.

- Jeg ved, at Mikkel havde taget reb med, som de skulle bruge til at rapelle med, fortæller veninden, der næsten ikke kan forstå tragedien.

Sidste gang hun så sin nære veninde var skærtorsdag. Her kom Malene, Hans og pigerne for at spise en lille påskefrokost hos Kristina og Hans Lundkvist, inden familien kørte nordpå til ødegården.

Men det sidste livstegn Kristina fik fra sin veninde var via Facebook. Her lagde Malene nemlig et billede af den sneklædte udsigt fra et af ødegårdens vinduer.

Natten til søndag brød ødegården i brand, formentlig som følge af pejsen i huset, der var eneste kilde til varme i den spartanske hytte. Alle seks danskere døde i branden.

Politiets teknikere har gennemgået de udbrændte rester af sommerhuset, og har fundet lysestager og tegn på, at der har været tændt op i kaminen, men chefen for nærpolitiet i Falköbing Jeanette Arvidsson siger, at det stadig er uklart, hvad der forårsagede branden.

- Selvom vi har fundet lysestager, og at der er en kamin, så ved vi stadig ikke, hvad der præcis forårsagede branden. Men vi har ikke fundet tegn på, at branden har været påsat eller at der er sket noget kriminelt. Vi betragter branden som en ulykkelig hændelse, siger Jeanette Arvidsson til BT.

, der søndag formiddag opdagede, at hytten var brændt helt ned til grunden. Tilbage står kun de to skorstene.