Århus Universitetshospital, Risskov.
Århus Universitetshospital, Risskov. Foto: Axel Schütt

Risskov holdt flugter hemmelige

Ledelsen på Den retspsykiatriske afdeling i Risskov fortalte ikke sandheden, da man i en redegørelse til regionsrådet 27. november oplyste, at hospitalets patienter, hvoraf flere er ekstremt farlige, kun er flygtet fire gange i 2012.

For nu bekræfter Østjyllands Politi yderligere tre undvigelser.

- Det er rigtigt, at en person 29. oktober stikker af fra den retspykiatriske afdeling, og jeg kan også bekræfte, at samme person igen stikker af 3. november, denne gang sammen med en anden patient. De blev dog begge anholdt igen ret hurtigt, siger Jan Andersen, der er leder af lokalpolitiet i Aarhus, til BT. Han ønsker ikke at fortælle, hvor farlige patienter der er tale om.

Karina Lorentzen og Peter Skaarup


Særdeles farlige
BT erfarer dog, at der er tale om to ca. 20-årige – og særdeles farlige – patienter med grønlandsk baggrund. Den ene – Peter Petersen – er dømt for at have dræbt sin bedstemor i Grønland og for efterfølgende at have skændet liget på groveste vis. Den anden er sigtet for i juni at have dræbt en 26-årig mand ved at have tævet ham og efterfølgende kastet ham ud fra en altan i en boligblok i Nuuk.

Peter Petersen, der flere gange tidligere er flygtet fra afdelingen, stak 3. november af fra to oppassere på en gå-tur. Fem dage senere lykkedes det ham så at klatre ud ad et vindue med sin medsammensvorne ved hjælp af et lagen.På trods af morderens to flugter på fem dage, valgte hospitalet ifølge BTs oplysninger blot tre uger efter at give ham ledsaget udgang igen. Denne gang stak han dog ikke af.

Ledelsen på den retspsykiatriske afdeling i Risskov ønsker ikke at tale med BT, men bekræfter via kommunikationsafdelingen at de beskrevne flugter fandt sted på de nævnte datoer.

Hvorfor hospitalet ikke oplyste regionsrådet eller offentligheden om flugterne få uger senere, og hvorfor man angiveligt valgte at lade en morder komme på udgang tre uger efter sin seneste flugt, ønsker hospitalet ikke at svare på.

HVAD MENER DU? I DAGENS BT KRITISERER FLERE POLITIKERE FORHOLDENE PÅ RISSKOV. RETSORDFØRER FOR DANSK FOLKEPARTI PETER SKAARUP KRÆVER DIREKTE HOSPITALET SAT UNDER ADMINISTRATION. HVAD MENER DU DER BØR GØRES FOR AT KOMME DE MANGE FLUGTER TIL LIVS? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ BT'S FACEBOOK-SIDE HER.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.