Den 20-årige Simon Skovmand blev dræbt natten til den 23. december 2012.
Den 20-årige Simon Skovmand blev dræbt natten til den 23. december 2012. Foto: Privatfoto

Fredag morgen indledtes retssagen mod en 47-årig familiefar fra Bramming, der er tiltalt for at have stukket sin ældste søn, Simon Skovmand, ihjel tidligt om morgenen den 23. december 2012.

Retssalen på øverste etage i Domhuset i Esbjerg er fyldt godt op af venner og familiemedlemmer til både afdøde og tiltalte, der er kommet for at følge retssagen. Blandt dem er den tiltaltes to yngste børn, den dræbtes to yngre søskende.

Da børnene kom ind i retssalen lod den tiltalte, CC, tårerne få frit løb og omfavnede sine to børn længe, inden han satte sig tilbage på sin plads ved siden forsvarer. Kort efter tog han plads i vidneskranken for at afgive forklaring. Her kom det blandt andet frem, at han skal have truet sin ældste søn på livet ved en tidligere lejlighed.

- Jeg har fået at vide, at Simon en nat har skrevet eller sagt til sine søskende, at jeg havde sagt, at jeg ville slå ham ihjel eller myrde ham eller et eller andet. Den hændelse ligger tre - tre et halvt år tilbage, forklarede CC fattet.

Han understregede dog, at han selv ikke husker noget om den episode.

Aftenen inden drabet var Simon Skovmand taget fra sit hjem i København til Bramming, hvor han julen over skulle bo hos sin far. De to mødtes på den lokale bodega Kontoret, hvor de sammen drak nogle øl. Efterfølgende tog de hjem til CC's lejlighed sammen med en kammerat og drak videre. Ud på natten går kammeraten hjem, fortæller CC og fortsætter:

- Vi giver hinanden et kram. Så har jeg ikke mere erindring før politiet er der næste morgen, forklarede CC, der nægter sig skyldig i drabet.

Retsmedicinere har konstateret, at der var blod på CC's hænder og flere steder i hans lejlighed. Han fortæller, at det var, da han opdagede blodet på hænderne, at

- Når man bliver anholdt for et mord og lige pludselig finder ud af, at man har blod på hænderne, så er det sgu ikke særligt fikst, forklarede den tiltalte far og fortsatte:

- Jeg går jo og håber, at det er Simon, der efter han er blevet stukket, har forsøgt at vække mig, og at jeg derfor har fået blod på hænderne.

Forsvarer Mette Grith Stage forsøgte at tegne et billede af, at andre kunne have motiv at slå Simon Skovmand ihjel. Hun spurgte særligt ind til, om sønnen havde forbindelser til kriminelle miljøer.

- Simon har sagt til mig, at mens han stadig boede i Bramming, var der folk fra stofmiljøet, der var efter ham. Han havde hver lyst til at bo i Ribe, Esbjerg og Bramming, fordi han ville væk fra det miljø, forklarede CC.

Han forklarede desuden, at hans søn havde en gæld på op mod 40.000 kr. og tidligere har været udsat for vold.

Har du selv et bud på, hvad der kan være sket?, spurgte forsvarer Mette Grith Stage sin klient.

- Det scenarie jeg forestiller mig er, at Simon har lukket en eller flere ind og de har fortsat efter jeg er faldet i søvn. Og så må de være kommet op at skændes og Simon så er blevet stukket, svarede faderen.

Faderen fortalte desuden, at han har tilbudt anklageren at tage en løgnedetektortest eller blive hypnotiseret. Begge dele har anklageren afslået.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.