Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han var lige blevet far, og den lille datter var endnu ikke blevet døbt.

Men den 23-årige mand fra Lolland levede ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ikke ligefrem op til rollen som en kærlig, nybagt far.

I hvert fald har anklagemyndigheden rejst tiltale mod ham for grov vold under skærpende omstændigheder mod den værgeløse baby.

Samtidig er manden tidligere dømt for vold, og det medfører samlet en påstand om mindst fire års fængsel mod den 23-årige, når sagen senere på året kommer for et nævningeting ved retten i Nykøbing Falster.

I det grumme anklageskrift, som B.T. har fået aktindsigt i forud for straffesagen, beskrives adskillige alvorlige kvæstelser, som den 23-årige efter politiets opfattelse har udsat sin lille datter for ved flere voldstilfælde igennem en periode på halvanden måned i foråret.

Voldsepisoderne har ifølge tiltalen fundet sted på familiens bopæl, hvor datteren er blevet udsat for slag eller anslag i hovedet og på kroppen, klemning om brystkassen og bugen samt i det hele taget hårdhændet behandling og/eller ruskevold.

Det har ifølge anklageskriftet blandt andet resulteret i brud på en håndfuld ribben og knoglen i den ene underarm, ligesom et ben og en arm blev revet af led.

På babyens krop har lægerne også kunnet konstatere flere andre synlige tegn på vold, som B.T. dog har valgt ikke at gengive nærmere.

Om kvæstelserne kan risikere at medføre varige mén for datteren er foreløbig ikke oplyst.

Den 23-årige mand sidder op til retssagen varetægtsfængslet som arrestant. Hans holdning til de alvorlige tiltalepunkter er uvis, men i og med at sagen vil blive ført som en nævningesag, tyder det på, at han ikke kan erkende sig skyldig.

Andre læser også