Hvorfor forsvandt en 29-årig mand sporløst i mandags ved Amager Strandpark, efter at han i weekenden inden havde været i byen i det indre København med to venner ? Blev han måske bortført af it-kriminelle, der ville misbruge hans store viden om computerprogrammering i forbindelse med illegal hackning?

Det er nogle af de spørgsmål, der i dag plager forældrene til 29-årige Engin Bekar, hvis tøj og mobiltelefon mandag middag blev fundet efterladt ved Amager Strandpark. Trods en storstilet eftersøgning umiddelbart efter i Øresund med både helikopter og redningsfartøjer, fandt man ingen spor af den savnede. Hverken politi eller familien har oplysninger om, at han op til sin forsvinden skulle have været ked af det eller deprimeret.

Til det dansk-tyrkiske medie kuzey.dk fortæller den forsvundne Engins far, Vahit Bekar, at hans søn for et år siden blev færdig med en uddannelse som computerprogrammør på DTU. Derfor frygter faderen, at sønnens it-evner muligvis kan have været årsag til, at kriminelle kan have bortført ham. Særligt fordi en ung tyrkisk mand mener at have set ham siddende i en lille, sølvgrå bil foran et bowlingcenter på Amager.

Forud for sin mystiske forsvinden havde den 29-årige mand, der var single og stadig boede hjemme hos sine forældre på Amager, natten til søndag været i byen i det indre København. Ved 03.30-tiden forlod hanselskabet i Studiestræde, og tog mod Amager. Søndag morgen omkring kl. 08.45 tjekkede han angiveligt tjekket ind på Hotel Go i Tårnby, men mindre end fire timer efter - ca. kl. 12.30 - tjekkede han igen ud fra hotellet.

»Engins forældre har fået at vide, at en ung tyrkisk mand et par timer efter ser ham sidde i den sølvgrå bil ved bowlingcentret. Det er det sidste livstegn, som familien har hørt om fra deres søn, og defor vil de gerne have, at politiet interesserer sig for oplysninger om eventuelle udlejningsbiler af den slags, der han have kørt med deres søn,« fortæller den dansk-tyrkiske journalist Sadi Tekelioglu fra kuzey.dk til bt.dk.

Da Engin Bekars ejendele blev fundet efterladt ved Amager Strandpark var der tale om en sort Hugo Boss-jakke, sorte sejlersko, 400 kr. i sedler, hans mobiltelefon og en nøgle til forældrenes hjem. Derimod manglede den 186 cm høje mands bukser, undertøj og skjorte.

Familien har afleveret en computer, som Engin Bekar brugte, til Københavns Politi for nærmere undersøgelser. Samtidig vil familien gerne have hjælp til at fastlægge sønnens aktiviteter og færden på de sociale medier.