Østjyllands Politi jubler over det største heroinfund nogensinde. 8,5 kilo heroin er beslaglagt på to adresser i det vestlige Århus. Fire er anholdt.

- Det er en udemærket appelsin, der falder ned i vores turban, bemærker politifuldmægtig Morten Rasmussen i retten i Århus til dommerens bemærkning om, at der da vist er tale om "en ren foræring".

Torsdag formiddag blev en 59-årig far og hans to sønner på henholdsvis 28 og 18 år fremstillet i grundlovsforhør, efter at de lidt i midnat onsdag blev anholdt. 

De blev alle tre varetægtsfængslet - to af dem i fire uger, mens anholdelsen blev forlænget i tre gange 24 timer for den sidstes vedkommende. De tre døgn skal politiet nu bruge på at finde beviser nok til at få ham varetægtsfængslet.

Moderen blev også anholdt onsdag aften, men er siden blevet løsladt.

Familien, der har anden etnisk herkomst end dansk, er blevet afsløret med en usædvanlig stor portion heroin - nærmest ved en tilfældighed.

- Politiet var til stede på en adresse i en anden forbindelse. Det førte til beslaget på de 8,5 kg. heroin. Det satte selvfølgelig en masse efterforskning i gang, der nu har ført til anholdelserne, siger vicepolitiinspektør Brian Voss fra Østjyllands Politi til bt.dk.

- Vi er meget tilfredse. Det er helt sikkert. Man ville da være et skarn, hvis man ikke var tilfreds med at fjerne 8,5 kg. heroin, siger han.

Grundlovsforhøret blev ført bag lukkede døre, men inden pressen blev smidt ud af retssalen, blev sigtelsen læst op. Og det er ikke så lidt, familien har rodet sig ud i.

De fire sigtelser drejer sig om, at den 28-årige var i besiddelse af 300 g. brun heroin til videresalg, da han blev anholdt. Fund af over otte kg. brun heroin og 242 g. kokain på en adresse i Århus V, hvor man også fandt tre stjålne bærbare computere og 125 9 mm. patroner.

Den 28-årige var den eneste, der var mødt op til retsmødet, inden pressen blev sendt udenfor døren. Han nægtede sig skyldig.

Hans forsvarer, advokat Hans Kjærgaard, fortalte, at den sigtede vil forklare sig til både politiet og retten senere, men at han lige nu er meget påvirket af anholdelsen.

- Han vil gerne afgive forklaring, når han lige har fået det lidt bedre. Han er noget påvirket af situationen. Det har sat en masse tanker i gang om konsekvenserne af det her. Og han skal lige have blodtrykket og pulsen lidt ned, sagde advokaten.

Østjyllands Politi anslår, at narkoen på gadeplan har en værdi af mindst fem mio. kr. Sandsynligvis langt mere.

Brian Voss afviser dog, at sagen skal have rocker-relationer.

- Det kan vi helt afvise! Men man er ikke amatør, når man ligger inde med 8,5 kg. heroin. Vi kan ikke udelukke, at det her er forbundet med bandemiljøet i Århus V. Der kan være en tæt tilknytning, siger vicepolitiinspektøren, der ikke vil kommentere, om de anholdte har relation til den kendte Trillegårdsbanden.

Politiet er i det hele taget meget sparsomme med detaljer om sagen af hensyn til den videre efterforskning. Det kan ikke udelukkes, at der vil ske flere anholdelser.