Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

60-årig far fra Sønderborg er fundet skyldig i et årelangt misbrug af tre af sine 11 børn. I nogle perioder stod misbruget på stort set dagligt.

En egyptisk mand fra Sønderborg misbrugte i årevis flere af sine døtre seksuelt. Det har Retten i Sønderborg netop kendt ham skyldig i.

Retssagen mod den 60-årige mand har afdækket et besynderligt familieforhold, hvor manden som en hustyran levede med både en dansk og en tysk kone og deres 11 børn på en ejendom lidt uden for Sønderborg.

Begge koner har fortalt, hvordan manden blandt andet med vold og trusler holdt hele familien i en meget stram snor og ikke accepterede at blive modsagt. Ingen af konerne havde dog mistanke om, at han også misbrugte flere af børnene, har de fortalt under sagen. Den ene af konerne har dog fortalt, at hun undrede sig over, at en af døtrene ikke havde nogle fritidsinteresser, men ofte tilbragte flere timer om eftermiddagen i faderens soveværelse.

Den 60-årige mand er kendt skyldig i et systematisk og omfattende misbrug af tre af sine døtre.

Misbruget begyndte i 2002, da den ene af pigerne var 11 år gammel. Faderen truede sig til samleje og anden kønslig omgang medhende jævnligt, og da hun i over et år blev taget ud af skolen, angiveligt fordi faderen ville undervise hende hjemme, forgreb faderen sig på hende stort set hver dag.

Senere da pigens lillesøster blev 11 år, begyndte han også at misbruge hende, og i 2006 kastede han sig ifølge anklageskriftet også over endnu en lillesøster, der dengang var otte år.

Sagen har blandt andet vakt opsigt, fordi Sønderborg Kommune er blevet kritiseret for ikke at have grebet ind trods underretninger om familien år før sagen i 2009 blev opdaget og faderen anholdt. Socialministeren har bedt Ankestyrelsen undersøge kommunens rolle i sagen, men kommunen har allerede erkendt, at man burde have været mere vedholdende og forsøgt at komme grundigere til bunds i familiens problemer.

Manden har under hele sagen nægtet sig skyldig og påstået, at han er udsat for en sammensværgelse. Anklageren kræver ham idømt fængsel og udvist af Danmark for bestandigt.

/ritzau/

Andre læser også