En UZI-maskinpistol, 150 gram amfetamin og 100.000 kr. var det kontante udbytte fra dagens politi-aktion mod Hells Angels-støtterne AK 81. Fem kræves varetægtsfængslet for kokain-handel, to af dem er fra AK 81.

Politiet slog til mod 10 adresser i Københavns-området, Nordsjælland, Taastrup og Havdrup og anholdt 10 mænd. En 24-årig fra AK 81 blev sporet til Hells Angels borgen på Lindgreens Allé på Amager, hvor han blev anholdt.

HA-borgen var fuld af mennesker og 17 blev tilbageholdt i cirka to timer og visiteret, mens politiet ransagede klubhuset.

Blandt de tilbageholdte var flere fuldgyldige HA-medlemmer som Jørn Jønke Nielsen og "Blondie". Også et TV-hold fra den arabiske TV-station Al Jazeera, som var på besøg hos HA, blev tilbageholdt i klubhuset, mens aktionen stod på.

I HA-borgen fandt politiet intet andet end en lille klump hash.

Læs videre nedenunder

Tyvekoster
Udbyttet var større på de 10 privatadresser, hvor politiet slog til. Foruden maskinpistolen, amfetaminen og pengene blev der fundet tyvekoster fra fire indbrud, herunder B&O udstyr.

- Fem af de anholdte fremstilles i grundlovsforhør med krav om fængsling. Vi sigter dem for handel med kokain på mellem 100 gram og op mod et kilo, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen, narkotika-sektionen.

Narkoefterforskningen har stået på i længere tid og var rettet mod miljøet omkring AK 81.

- Vi skal også ud og anholde flere købere af kokainen, siger Steffen Th. Steffensen.

Den 14. februar blev en person varetægtsfængslet i sagskomplekset for handel med 100 gram kokain.

Aktionen er et led i politiets strategi om at få sat rockere og bande-medlemmer ud af spillet.

- Jeg er sådan set lige glad om de bliver anholdt for våben eller narkotika. Vi gør hvad vi kan for at få dem ud af cirkulation, siger Steffen Th. Steffensen-