Den sigtede 16-årige i Gullestrup-sagen bliver varetægtsfængslet frem til 23. december. Det afgjorde retten i Herning efter dagens grundlovsforhør.

Dommeren valgte lørdag lidt over klokken 16.00 at varetægtsfængsle den 16-årige dreng, der er sigtet for at voldtaget en 10-årig pige i Gullestrup nord for Herning sidste lørdag.

Han blev lørdag klokken 13.45 - med tre kvarters forsinkelse - fremstillet i grundlovsforhør i retten i Herning for lukkede døre. Ved retsmødets afslutning to timer senere kom det frem, hvor kendelsen blev læst op for åbne døre, kom det frem, at der på gerningsstedet blev fundet en pakke kondomer. Og på pakken var der fingeraftryk, der har sig at passe på den 16-årige.

Politiet har tidligere fortalt, at det var et teknisk spor i sagen, som førte til fredagens anholdelse af drengen, men man har indtil videre ikke villet fortælle nærmere om, hvad det præcist var.

Den unge fyr er ikke alene sigtet for voldtægt af den kun 10-årige pige. Han er også sigtet for voldtægtsforsøg af pigens 9-årige veninde. Den 16-årige nægter sig skyldig.Dørene blev lukket i sagen. Men inden det skete, var bt.dk til stede i retten, da den 16-årige blev bragt ind.

Her tog den høje, slanke dreng med det afrikanske udseende plads i stolen. Og iført gul fodbold t-shirt med 'Brasilien' påtrykt, sorte joggingbukser og neongule sportssko sad han roligt og betragtede tilhørerne. Han virkede nærmest upåvirket af det, der skulle ske, fortalte bt.dk's reporter fra retten.

Også da anklager Peter Adamsen begærede dørene lukkede af hensyn til den 10-årige pige, som ellers ville blive påført 'unødig forurettelse', som han sagde.  Samtidig lagde anklageren i sin begæring vægt på, at ofret er under 18 år, og at dørene skulle lukkes af hensyn til politiets videre efterforskning.

I samme ombæring begærede forsvarer Jeppe Jepsen navneforbud på grund af den sigtedes unge alder. 

På trods af pressens protester blev dørene lukket.