Husum Menighedsbørnehave har fundet narkotikak i børnehaven. Skilt sat op i vinduet. tirsdag d. 5. marts. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013)
Husum Menighedsbørnehave har fundet narkotikak i børnehaven. Skilt sat op i vinduet. tirsdag d. 5. marts. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013) Foto: Torkil Adsersen

En forælder til et barn i Husum Menighedsbørnehave gjorde sig fredag et uhyggeligt fund.

På en af gangene i den københavnske børnehave lå to små poser med et hvidt stof. Stoffet blev overdraget til politiet, og analyseresultatet var chokerende:

- Der er tale om i alt seks gram amfetamin, siger vicepolitikommisær, Hans Sinding.

Børnehavens personale afviser at kommentere sagen, men et opslag hængt op i børnehaven orienterer forældrene:

- Øv, øv...der er i dag fredag d. 1.3.2013 blevet fundet 2 poser med  amfetamin (i alt 6 gram) i gangen ned til radisestuen, står der på sedlen.

Gunnar Dan Jensen, der er områdechef for børn- og ungeområdet i Brønshøj og Vanløse, siger, at personalet er rystede over fundet.

- Vi er dybt, dybt chokerede over, at noget sådan kan findes i en af vores institutioner. Det er medarbejdere, ledere og forældre også, siger Gunnar Dan Jensen.

Om det er en forælder, en pædagog eller en udefrakommende, der har lagt eller tabt amfetaminen i børnehaven, er uvist.

- Normalt kommer er det kun folk med et ærinde, der kommer i institutionen, men det er ikke sådan, at institutionen er låst. Vi har dog ingen melding om, at der er nogen uden et ærinde, der har været der, siger Gunnar Dan Jensen.

Politiet er uden spor i sagen og har opgivet at finde narkoens ejermand.

- Vi har ikke fundet indikationer på, hvem der kan have placeret narkoen, så derfor har vi lukket efterforskningen og stoffet er blevet destrueret, siger Gunnar Dan Jensen.

Poserne blev fundet uåbnede, og der er intet som tyder på, at et barn har haft fat i dem.

Amfetamin er et ulovligt, kemisk fremstillet stof, det virker opkvikkende, øger fokuseringsevnen og fjerner appetiten. Det er også kendt under navnet 'speed'.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.