Foto: Uffe Weng

Der var efter alt at dømme tale om en familietragedie, da en 38-årig kvinde tirsdag eftermiddag valgte at springe i døden fra en af Rigshospitalets bygninger med sin kun fire måneder gamle søn i favnen.

Indtil videre tyder politiets undersøgelser ikke på, at der var tale om en ulykke, eller at der skulle ligge noget kriminelt bag. Det fortæller efterforskningsleder hos Københavns Politi, Kenneth Jensen, til bt.dk.

»Vores overordnede overbevisning er, at der er tale om en familietragedie, hvor kvinden er sprunget ud med barnet. Så det er en meget trist sag,« siger han.

Hvad der ledte op til, at kvinden valgte at tage den skæbnesvangre beslutning, vides endnu ikke.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lige nu er politiet i gang med at undersøge stedet og foretage afhøringer. De personer, der overværende det ske, modtager nu psykologhjælp.

»Der var en håndfuld, der stod nede foran, der så det ske, og så var der personalet på etagen. Dem bliver der taget hånd om nu,« siger Kenneth Jensen.

»Det var for sent«

En af de personer, der overværede minutterne efter ulykken, fortæller til bt.dk, at folk strømmede ud fra Rigshospitalet for at forsøge at hjælpe.

»Der var mange mennesker, der stimlede sammen, efter det var sket. Læger og hospitalsansatte. Men der var ingen tvivl om, at det var for sent,« siger øjenvidnet.

Københavns Politi er lige nu også i gang med at kontakte kvindens pårørende. Indtil videre har Københavns Politi fået kontakt til kvindens mand.

Tragedien skete mellem opgang fire og opgang fem på Rigshospitalet.

Politiet modtog alarmen omkring klokken 16 onsdag eftermiddag. Politiets undersøgelser viser, at kvinden hoppede ud fra svalegangen på sjette sal, hvor børnemodtagelsen ligger.

En lignende tragedie fandt sted sidste år i midten af oktober, da en 36-årig kvinde sprang ud fra en altan i Høje Taastrup vest for København med sit knap to år gamle barn i favnen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.