Ni-åge Dafne fødte en datter d. 27 januar på dette hospital i Guadalajara. Nu viser det sig, at hun sandsynligvis er mere end 15 år.
Ni-åge Dafne fødte en datter d. 27 januar på dette hospital i Guadalajara. Nu viser det sig, at hun sandsynligvis er mere end 15 år. Foto: Ni-årig mor
Historien om den ni-årige mexikanske pige Dafne, der er blevet mor i en meget ung alder, dækker måske over en helt anden historie om en kæmpeløgn.

Nu viser det sig nemlig, at Dafne faktisk kan være helt op til 15 år ifølge læger på det hospital, hvor hun fødte sin datter 27. januar.

- Hun kan være meget ældre end det. Tilsyneladende er hun mere end 15 år gammel, siger sundhedsdirektøren for kommunen Antonio Munoz Serrano på et pressemøde.

MEXICO HEALTH


Dafnes mor påstod, at hendes datter kun var ni år, da de ankom på hospitalet lige inden fødslen. Men det anser lægerne altså for at være usandsynligt.

- De fysiske karakteristika svarer slet ikke til en pige på ni år, siger sundhedsdirektøren.

Sandheden bag den store løgn kan dække over en dybt traumatisk hemmelighed ifølge naboer til familien, skriver Daily Mail.

Familien er meget fattig, og lokale kilder beretter om, hvordan Dafnes mor arbejder som prostitueret. Hun ser en god indtægtskilde i sin datter og har løjet om hendes alder, fordi hun nemmere kan skaffe kunder til en ni-årig pige, skriver det engelske medie.

Dafne har en fødselsattest, men måden, hvorpå familien er kommet i besiddelse af den, er uklar. Den dukkede op for et år siden, da pigen for første gang startede i skole og fik at vide, at hun skulle vise en fødselsattest. Den er først blevet udstedt i 2011, så familien har slet ikke en attest fra, da hun rent faktisk blev født. Myndighederne har udtalt, at de hjalp familien med at få lavet en ny fødselsattest, da de dukkede op på kontoret, men der er ingen beviser for, at hun rent faktisk er ni år.

En anden teori om, hvorfor moderen har løjet om hendes alder, er, at Dafne ikke har gået i skole før nu, og at hun kun kunne få lov til at starte, hvis hun var under en hvis alder.

Den unge mor ligner slet ikke en pige på ni år, fortæller naboer til familien, som nu er forsvundet. En kvindelig nabo fortæller, at hun er meget høj af sin alder og virker meget veludviklet af en ni-årig at være.

Der har været mange spekulationer om, at pigens stedfar kan være far til det nyfødte barn, fordi han ifølge Daily Mail før har misbrugt sin biologiske datter. Der er blevet taget DNA-tests af alle mandlige familiemedlemmer, men resultatet er ikke kommet endnu.

Dafne selv påstår hårdnakket, at hendes 15-årige kæreste er faderen, men han er forsvundet. Men hvis det viser sig, at hun er over 15, er der slet ikke begået en forbrydelse.

Det har været fremme, at læger tvangssteriliserede Dafne uden sin mors samtykke lige efter fødslen. Men på pressemødet sagde Antonio Munoz Serrano, at lægerne blot havde opsat en spiral, som godt kan fjernes igen, og at de havde et skriftligt samtykke fra Dafnes mor.
.
Der er endnu ikke anholdt nogen i sagen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.