Kender du noget til sagen, eller ved du noget om familien? Så vil BT gerne høre fra dig. Skriv til 1929@bt.dk eller find os på Facebook.

Morten Nielsen, 45, valgte at dræbe af hele sin familie. Det blev klart for hele Danmark og det lille jyske samfund Ulstrup i denne uge, hvor det kom frem, at den 45-årige it-teknikker havde slået sin familie med kone og fire børn ihjel - inden han tog sit eget liv.

Den 45-årige mand havde i de seneste måneder inden de uhyggelige drab haft en svær tid efter et cykelstyrt, der ændrede hans liv.

Til Ekstra Bladet fortæller Morten Nielsens far om et uheld tilbage i september måned, som kom til at præge Morten Nielsen hele vejen frem til den dag, hvor han valgte at dræbe hele sin familie.

Uheldet, som flere kilder også har fortalt om til BT, fandt sted i Ulstrup, hvor Morten Nielsen kom i et sammenstød, da han kom kørende på sin cykel i byen, væltede og slog sit hoved så hårdt, at han fik en blødning i hjernen.

Den blødning i hjernen betød ifølge BTs oplysninger, at Morten Nielsen de næste mange måneder havde svært ved blandt andet at passe sit arbejde. Han forsøgte, men kunne ikke få det til at hænge sammen som før.

Foto: Mikkel Berg Pedersen
Vis mere

Til Ekstra Bladet siger faderen, der er anonym:

»Han kunne slet ikke være den, han plejede at være. For en måneds tid siden så jeg selv, hvordan han skulle prøve at ordne noget ved en telefon og koncentrere sig i ti minutter: Men så sagde han, at han kunne mærke trykken i sit hoved, og han rejste sig og måtte gå,« siger faderen til avisen.

»Det er fuldstændig uforståeligt, hvad der er sket. Jeg tænker, at det hele har gået ham så meget på. Det at være sygemeldt og ikke kunne klare alle de ting, han plejede i forhold til arbejde, familie og børn, er blevet for meget. Han har nok oplevet, at det hele ramlede for ham, tænker jeg,« siger faderen, der fortæller, at han ikke mener, at sønnen er et ondt menneske, men at han har gjort det af kærlighed til familien.

45-årige Morten Nielsen dræbte ifølge politiet hustruen Trine, 42, og børnene Josefine på 16, Magnus på 11, Cirkeline på seks og Marius på tre. De blev alle fundet i huset på Amstrup Bakker lige uden for Ulstrup.

En flok af den ældste datters venner kommer forbi og lægger blomster. Dagen efter en familie på seks blev fundet døde i Ulstrup. Foto: Mikkel Berg Pedersen
En flok af den ældste datters venner kommer forbi og lægger blomster. Dagen efter en familie på seks blev fundet døde i Ulstrup. Foto: Mikkel Berg Pedersen Foto: Mikkel Berg Pedersen
Vis mere

Politiet har ikke oplyst, hvad de anser for at være motivet, eller hvordan familien blev fundet.

Familien på seks blev fundet dræbt i deres parcelhus mandag. Her gik politiet ud og fortalte, at de havde fundet familien afgået ved døden, men ikke hvad de mistænkte var sket.

Det meldte de ud tirsdag aften, hvor Østjyllands Politi i en pressemeddelelse skrev:

'Baseret på de foreliggende oplysninger i sagen er det politiets umiddelbare vurdering, at de fire børn og den 42-årige kvinde alle er blevet dræbt af den 45-årige mand, som efterfølgende tog sit eget liv,' lød det i pressemeddelelsen, hvor vicepolitiinspektør Anders Uhrskov stod som afsender.

Han bekræftede den uhyggelige nyhed over for BT.

»Det er en tragisk sag, som berører de efterladte dybt,« sagde vicepolitiinspektør Anders Uhrskov til BT tirsdag aften.

Folk i den lille by Ulstrup ikke langt fra Randers har fortalt til BT, at familien var meget vellidt. Moderen, Trine Nielsen, og flere af børnene deltog aktivt i byen foreningsliv, og Morten Nielsen skal også have været aktiv i foreningslivet.

Politiet fandt mandag seks døde mennesker i et hus på Amstrup Bakke syd for Ulstrup.De døde var to voksne og fire børn.. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2017)
Politiet fandt mandag seks døde mennesker i et hus på Amstrup Bakke syd for Ulstrup.De døde var to voksne og fire børn.. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2017) Foto: Bo Amstrup
Vis mere

En person fra parcelhuskvarteret Amstrup Bakker, hvor familien boede, fortalte til BT, at Morten Nielsen var en stille og rolig fyr, og samtidig var en han en flink person, der havde styr på tingene.

»Han var en meget stille og rolig fyr. Han sagde ikke så meget, men han var flink. Han var ikke typen, der kom hen og snakkede med én, men han ville gerne snakke, hvis man kom til ham,« siger manden, der gerne vil være anonym, til BT og uddyber:

»Han var en flink og rar mand. Udadtil var der styr på det. Der var altid pænt og ordentligt omkring deres hus, der lå ikke noget og flød eller sådan noget,« siger han.

Siden det uhyggelige fund har Østjyllands Politi arbejdet intenst for at finde ud af, hvad der præcis er foregået. Men motiv, og hvordan drabene er fundet sted, det ønsker de ikke at melde ud til offentligheden.

»Det skyldes både hensynet til de pårørende, og at vi skal have afsluttet vores undersøgelser,« fortæller vicepolitiinspektøren.

Siden drabene har der været flere personer forbi Amstrup Bakker og lægge blomster til ære for de dræbte. Desuden har der været mindehøjtidelighed i forbindelse med håndboldkampe i byens hal, hvor flere af familiens medlemmer havde deres gang. Der vil også blive afholdt et fakkeloptog i byen 19. januar.

Foto: Mikkel Berg Pedersen
Vis mere

Ulstrup Skole flager på halvt dagen efter familien blev fundet døde. Dagen efter en familie på seks blev fundet døde i Ulstrup. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Ulstrup Skole flager på halvt dagen efter familien blev fundet døde. Dagen efter en familie på seks blev fundet døde i Ulstrup. Foto: Mikkel Berg Pedersen Foto: Mikkel Berg Pedersen
Vis mere

Seks personer blev fundet døde i parcelhus på Amstrup Bakker i Ulstrup. Her ses stedet tirsdag. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)
Seks personer blev fundet døde i parcelhus på Amstrup Bakker i Ulstrup. Her ses stedet tirsdag. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017) Foto: Henning Bagger
Vis mere