Familien vil bære liget af den dræbte fra Mjølnerparken gennem Nørrebro i protest mod bandekrigen.

Mustafas død skal ikke være forgæves. Hvis hans tragiske skæbne kan være med til at stoppe bandekrigen, skal det forsøges.

Sådan er tankegangen hos familie og venner til 25-årige Mustafa Shakir Hsownay, der fredag den 27. februar i år blev dræbt i en byge af skud i Mjølnerparken og derved endte som et af de uskyldige ofre for bandekrigen i København.

- Vi får udleveret Mustafas lig på lørdag og har planlagt en mindedemonstration om eftermiddagen, der også skal være en protest mod bandekrigen, oplyser hans søster Somaya til B.T.

- Familie, venner og andre, som har lyst, mødes ved Nørrebro Station på lørdag kl. 14, og når alle mennesker er kommet, så vil vi bære Mustafa gennem Nørrebrogade til Nørreport Station. Næste dag skal han rejse til Irak, hvor han skal begraves om søndagen, fortsætter den 20-årige søster. Seks af Mustafas søskende og hans mor regner ifølge Somaya med at deltage i mindedemonstrationen.

Begraves i Irak
Mustafas far bor i en landsby det sydlige Irak, hvor liget af det 25-årige offer for bandekrigen skal begraves i familiegravstedet.

- Vi regner med måske at kunne blive 300-400 mennesker i mindeoptoget, som også er en protest mod bandekrigen. Jeg ved ikke præcis, hvordan man skal få stoppet skyderierne og volden, men det er måske nødvendigt, at politiet forstærker indsatsen for at finde frem til de våben, der er i omløb. Det har været for nemt at skaffe sig våben, siger søsteren til den skuddræbte Mustafa. Somaya har tidligere fortalt B.T., at hendes familie er meget troende muslimer, der har lagt deres liv i hænderne på Allah.

Ønsker ikke hævn
Derfor nærer de heller ikke noget brændende ønske om hævn overfor Mustafas mordere.

- Vi ved som troende, at hvert menneske har sin tid. Når det bliver færdigt, så dør vi. Ligegyldigt hvor vi er. Og de, som skød Mustafa, kommer til at få deres straf – før eller siden. En dag får de deres straf. Derfor føler vi ikke noget behov for hævn eller noget. Men det er svært at tilgive dem, har Somaya forklaret.

Mustafa kom til Danmark med sin familie i 2002 på flugt fra krigen og volden i Irak. Umiddelbart inden drabet havde han været på arbejde i sin fætters fastfood-restaurant Tex-Mex i Griffenfeldsgade. På mord-aftenen skulle han køre en anden fætter til Mjølnerparken, og mens han sad i en bil på en parkeringsplads, blev han pludselig mejet ned med en byge af pistolskud. Selv om han ifølge politiet intet havde med bandekrigen at gøre.

Gerningsmændene er endnu ikke anholdt.