Foto: PRIVATFOTO

I fem år har familien til den dræbte rigmand Preben Povlsen higet efter svar på, hvem der brutalt myrdede danskeren i sit feriedomicil i Sydafrika og dumpede ham et bush-området. Mandag tilstod en tidligere børnesoldat drabet, som også Preben Povlsens unge hustru er tiltalt for.

For familien til den dræbte Preben Povlsen er det et længe ventet punktum, der forhåbentligt snart bliver sat, når dommen falder i den makabre mordsag i retten i Cape Town. I januar 2008 blev den 71-årige dansker fundet mishandlet og myrdet, blot 50 km fra sin ferievilla i Gordon's Bay i Sydafrika. Mandag tilstod den drabstiltalte Francis Kimeze i retten, at det var ham, der - ved et uheld - dræbte den 71-årige dansker og med venners hjælp skaffede liget af vejen.

Hjemme i Danmark har Niels Hvid, hvis afdøde søster var Preben Povlsens første hustru, fulgt sagen tæt.

- Det bliver afgjort en lettelse at få en endelig afklaring. Det har jo stået på i fem år, det er blevet udsat, og retsmøder er blevet aflyst, og der er jo mange ting, som først kan gøres op, når dommen er faldet, fortæller Niels Hvid.

Sammen med hans søster har Preben Povlsen de i dag voksne børn, Joan og Tom. Begge har været i vidneskranken i retten i Cape Town for at fortælle, hvad de vidste om deres far og ikke mindst forholdet til den 30 år yngre kvinde Maria Povlsen, som deres far giftede sig med i 2001. Hun efterlyste selv sin mand dengang i januar 2008 og fortalte politiet, at han aldrig var vendt retur fra golfbanen. Men senere blev hun selv sigtet for drabet, det samme gjorde hendes søster Stella og deres ven Francis Kimeze. Det var denne Kimeze, en tidligere børnesoldat fra Uganda, der mandag tilstod drabet.

Men hustruen Maria Povlsens er stadig tiltalt, og det har tidligere været fremme, hvordan hun og hendes søster har købt nyt tæppe til soveværelset, og at væggene duftede nymalede, allerede inden hun 15. januar 2008 efterlyser sin mand. I dag ved Niels Hvid ikke hvad han skal mene om det ægteskab.

- Jeg havde en god opfattelse af Maria som ægtefælle til Preben. Men vi var jo ikke tæt inde på familielivet, og vi ved ikke, hvad der egentlig har været af konflikter. Vi lukkede hende jo pænt ind i familien. I dag ved jeg ikke, hvad jeg skal tænke, siger Niels Hvid.

Familien på fire, Preben, Maria og deres to børn Randi, 9, Jo og Per Jonatan, 11, boede i et parcelhus på Egebakken i Farum. I dag står huset stadig tomt. Ingen må røre det, før dommen er faldet, og Skifteretten har talt.

- Det står der bare, og det har fået nogle skader gennem årene. Derfor bliver det også en lettelse, når dommen falder, og alt kan gøres op.

Heller ikke det økonomiske spørgsmål er gjort op. Preben Povlsen var en velhavende mand, som havde sikret sine cirka ti millioner bag en ægtepagt. I tilfælde af skilsmisse ville hustruen ikke få en krone - hvis han døde, ville hun til gengæld arve 75 procent af formuen.

Feriehuset ved Gordon's Bay i Sydafrika er til gengæld solgt.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.