Skiltet her er fra en anden Røde Kors-nutik, end den omtalte i artiklen.
Skiltet her er fra en anden Røde Kors-nutik, end den omtalte i artiklen. Foto: Esben Salling

To falske 'Operation X-bøller' har generet to ansatte i en Røde Kors butik i Englandsgade i Esbjerg så groft, at Røde Kors nu advarer andre butikker. Det skriver JydskeVestkysten i dag.

– Vi er helt uforstående over for motivet. Tilsyneladende forsøgte de to unge i 20’erne ikke at stjæle noget, siger Niels Aage Giversen, formand for Esbjerg-afdelingen til JydskeVestkysten.

Episoden fandt sted mandag, da de to mænd udgav sig for at være journalister fra TV2’s 'Operation X' redaktion.

De fremkom aggressivt med en række fantasifulde beskyldninger om både butikkens ansatte og Røde Kors generelt.

De ansatte bad de unge mænd om at identificere sig, rette henvendelse til afdelingens formand og om at forlade stedet i ro og orden.

– Desværre ønskede de to ikke legitimere sig og i første omgang ej heller at ville forlade butikken, hvilket dog skete efter fem-ti minutter. Formentlig fordi personalet truede med politi, siger regional udviklingskonsulent Niels Baarvig.

Han kontaktede straks TV2 for at få be- eller afkræftet, om der var tale om tv-stationens medarbejdere, hvilket ikke var tilfældet.

– Alt dette giver et klart billede af, at butikspersonalet har været udsat for to lømler, der åbenbart har været ude i et personligt, og for os uforståeligt ærinde. Desværre på personalets bekostning, siger Baarvig.

Per Bech, lokalpolitiet i Esbjerg, siger, at de ansatte tilsyneladende har opført sig korrekt, men opfordrer til, at sagen anmeldes.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.