En 32-årig mand er blevet varetægtsfængslet i foreløbig 23 dage for blandt andet at have begået to voldtægter "af særlig farlig karakter" i København natten til lørdag.

Det oplyser Camilla Nørlev, der er mødt som anklager for Københavns Politi ved grundlovsforhøret søndag omkring middagstid.

Voldtægterne skal ifølge sigtelsen have fundet sted ved et boligbyggeri til studerende ved navn Basecamp, der ligger på Amager.

Der skal være tale om seksuelle forbrydelser, hvor han ifølge sigtelsen har begået fuldbyrdet voldtægt på to de kvinder, mens han holdt en kniv for deres hals. Derudover har han også tildelt dem begge flere slag i hovedet, mener politiet.

Det kom også frem under grundlovsforhøret, at han har begået et røveri mod en tredje kvinde et andet sted i København tidligere på natten. Også her har han brugt en kniv til at true kvinden og fratage hende både telefon og nøgler.

Manden, der i forvejen er kendt af politiet, nægter sig skyldig i anklagerne om voldtægt, men erkender at have begået røveriet.

Grundlovsforhøret blev afviklet bag lukkede døre, hvorfor det er sparsomt med informationer om, hvad manden selv har forklaret. Anklageren kunne desuden ikke oplyse alderen på de tre kvinder.

/ritzau/