Lyt til artiklen

Den 29-årige mand, der sidder varetægtsfængslet for det næsten seks år gamle knivdrab på højgravide Louise Borglit, vil løslades.

Det bekendtgjorde han via sin forsvarer tirsdag formiddag ved Retten i Glostrup.

Manden har ellers i flere omgange frivilligt accepteret yderligere varetægtsfængsling i den stærkt usædvanlige drabssag, men nu er det altså slut.

Den 29-årige var ikke selv til stede, men deltog via et videolink fra Vestre Fængsel, hvor han sidder varetægtsfængslet. Han virkede en smule rastløs, da han tog plads ved siden af sin forsvarer,  men ønskede ikke at udtale sig i retten.

To gange svarede han »nej« til dommerens spørgsmål, om han havde noget at sige, men ellers forholdt han sig passivt og sad det meste af tiden med armene over kors foran sin kortærmede, hvide T-shirt.

Hans forsvarer – advokatfuldmægtig Emma Damgaard – argumenterede med, at mistankegrundlaget efter hendes opfattelse nu var blevet svækket.

Blandt andet fordi nogle dna-undersøgelser af mulige spor (karakteren blev ikke oplyst) ikke har vist sig at matche hendes klients dna.

Og mere væsentligt påpegede forsvareren, at politiet nu har fået lavet en såkaldt fantomtegning af gerningsmanden på grundlag af de iagttagelser, som et kvindeligt vidne med rollator gjorde på gerningsaftenen af den formodede gerningsmand.

32-årige Louise Borglit var syv måneder henne i sin graviditet, da hun blev myrdet med talrige knivstik i 2016. 
32-årige Louise Borglit var syv måneder henne i sin graviditet, da hun blev myrdet med talrige knivstik i 2016.  Foto: Privatfoto
Vis mere

Ifølge forsvareren er vidnet dog »så godt som blind« uden briller, hvad hun ikke havde på ved konfrontationen med den formodede morder. Og ifølge forsvareren ligner fantomtegningen da overhovedet heller ikke hendes klient.

Dommeren besluttede dog efter det kun 20 minutter lange retsmøde at give anklageren fra Københavns Vestegns Politi ret i, at mistankegrundlaget mod den 29-årige fortsat er så stærkt, at han skal blive siddende som varetægtsfængslet for drabet på Louise Borglit.

Den 29-årige har siden sin anholdelse i begyndelsen af maj været beskyttet af navneforbud, så det er ulovligt at offentliggøre oplysninger, der kan afsløre hans identitet.

Siden anholdelsen har en dommer i Glostrup i flere omgange vurderet, at politiets mistankegrundlag mod den 29-årige er tilstrækkelig stærkt til, at han fortsat skal være bag tremmer som sigtet for kvindedrabet i Elverparken i Herlev i november 2016.

Louise Borglit blev dræbt med talrige knivstik i november 2016. Mindre end et år efter indledte den nu 29-årige mand, der er anholdt og sigtet for drabet, et voldeligt forhold til en noget ældre kvinde, der ifølge sin egen forklaring blev slået næsten dagligt, inden kæresten forsøgte at dræbe hende.
Louise Borglit blev dræbt med talrige knivstik i november 2016. Mindre end et år efter indledte den nu 29-årige mand, der er anholdt og sigtet for drabet, et voldeligt forhold til en noget ældre kvinde, der ifølge sin egen forklaring blev slået næsten dagligt, inden kæresten forsøgte at dræbe hende. Foto: Privatfoto
Vis mere

Og siden anholdelsen i maj har han nægtet at sige noget – både under tidligere retsmøder og i forhold til at lade sig afhøre af politiet.

Politiet har dog på sin vis allerede snakket en del med ham i det skjulte, da efterforskerne i største diskretion sendte en hemmelig PET-agent med dæknavnet »Frank« ind til ham i Enner Mark Fængsel i Jylland.

Her sad den nu 29-årig nemlig allerede før anholdelsen for kvindedrabet bag tremmer, fordi han var i gang med af afsone en langvarig fængselsstraf for et brutalt drabsforsøg på sin tidligere kæreste.

Under samtalerne med den hemmelige PET-agent, som var forsynet med skjulte mikrofoner i fængslet, kom den 29-årige efter politiets opfattelse med så belastende udtalelser om knivdrabet på Louise Borglit, at det afslørede ham som gerningsmanden. Især fordi han fortalte detaljer om det blodige drab, som kun morderen ville kende til.

Højgravide Louise Borglit blev myrdet 4. november 2016, mens hun var ude for at lufte sin søsters hund i Elverparken.

Ifølge sigtelsen endte hun under gåturen med at blive stukket med en kniv 11 gange. Kniven ramte den 32-åriges kvindes bryst, ryg, skuldre og balle. Derudover blev hun ramt af snit i nakken, i hovedet og på benet.

Agenten og den 28-årige mand blev efterhånden fortrolige, og den sigtede endte med at komme med flere detaljer om drabet, som ikke ellers var kommet frem i medierne.

Den 30. marts i år indrømmede den sigtede ifølge anklagemyndigheden drabet på Louise Borglit og fortalte om, hvordan han kom af med det gerningsvåben, der aldrig er blevet fundet.

I den forbindelse valgte politiet at beslaglægge en lang række genstande fra hans celle, hvoraf nogle fortsat bliver undersøgt for at have forbindelse til sagen.