En 58-årig mand fra Assens på Fyn er fredag blevet varetægtsfængslet i fire uger, efter han torsdag truede en hjemmehjælper med et oversavet, skarpladt jagtgevær. Det oplyser Fyns Politi.

Episoden fandt sted torsdag ved 13.30-tiden, efter en ambulance var blevet kaldt ud til en lejlighed på Spurvevænget i Assens, hvor en nabo havde fundet den 58-årige med en mindre læsion i hovedet.

Falck-redderne undersøgte manden, og de kunne konstatere, at der ikke var brug for en ambulance. Derfor blev en hjemmehjælper tilkaldt.

Men ved hjemmehjælperens ankomst udviklede situationen sig dramatisk.

- Da hjemmehjælperen ankom, sad den 58-årige i en sofa inde i stuen, og Falck-redderne gjorde klar til at forlade stedet, da den 58-årige pludselig rakte ned under sofaen, hvorfra han fremtog et oversavet jagtgevær, som han rettede direkte mod hjemmehjælperen. Hjemmehjælperen befandt sig på det tidspunkt cirka to meter fra den 58-årige, skrev Fyns Politi i en meddelelse onsdag.

Det er usikkert, hvorfor manden pludselig besluttede sig for at hive våbnet frem, men han nåede under alle omstændigheder ikke at bruge det, da Falck-redderne forinden fik grebet ind.

- Den ene Falck-redder var snarrådig nok til at slå geværet væk fra retningen mod hjemmehjælperen, hvorpå begge Falck-reddere overmandede den 58-årige. Herpå blev politiet tilkaldt, forklarer politiet.

Manden blev fremstillet i grundlovsforhør fredag formiddag, hvor dommeren altså valgte at varetægtsfængsle ham i fire uger. Den 58-årige blev varetægtsfængslet på baggrund af faren for gentagelse af ligeartet kriminalitet, oplyser politiet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.