En 57-årig mand fra Gunslev på Falster er blevet fængslet i 13 dage for at have skudt en 30-årig indbrudstyv i ryggen med et haglegevær.

DEBAT: MÅ MAN SKYDE EN INDBRUDSTYV?

En 30-årig mand blev under indbrud i et hjem på Falster skudt i ryggen med et haglgevær. Den 57-årige beboer er anholdt og er blevet varetægtsfængslet i 13 dage.

Et mislykket indbrud i et hus i Gunslev på Falster kostede omkring kl. 5 onsdag morgen en 30-årig indbrudstyv en skudsalve i ryggen, da husets beboer skød ham med et haglgevær.

Den 30-årige og en ven var brudt ind i huset, da den 57-årige husejer pludselig dukkede op. Vennen blev ikke ramt af skud.

- Han skød en gang, hvorefter de to indbrudstyve forsvandt ud i en ventende bil med to kvinder i, siger efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen.

Indbrudstyvene kørte herefter til den enes bopæl i det nærliggende Maglebrænde, hvorfra de ringede om hjælp til den sårede 30-årige. Han er nu indlagt på sygehuset i Nykøbing Falster, men er ifølge politiet uden for livsfare.

- Kort efter meldingerne om skyderiet anholdt vi alle fem. Den 57-årige bliver nu fremstillet i grundlovsforhør med krav om fængsling, mens de to mænd og de ventende kvinder er løsladt med en sigtelse for indbruddet, siger Søren Ravn-Nielsen.

Husejeren er sigtet for at overtræde straffelovens paragraf om hensynsløst at udsætte andre for fare. Hvad han selv har forklaret om episoden, vides ikke, for dommeren besluttede at lukke dørene under grundlovsforhøret i Nykøbing Falster. Fængslingsfristen blev fastsat til 13 dage. Manden kærede ikke dommerens kendelse til landsretten, oplyser politiet.