En souschef i Horserød Statsfængsel er fritstillet og under mistanke for at have givet frit spil til den tidligere spindoktor i De Konservative, Erik Skov Pedersen, og danmarkshistoriens største selskabstømmer, Bjørn Stiedl. (Foto: Marie Hald/Scanpix 2013)
En souschef i Horserød Statsfængsel er fritstillet og under mistanke for at have givet frit spil til den tidligere spindoktor i De Konservative, Erik Skov Pedersen, og danmarkshistoriens største selskabstømmer, Bjørn Stiedl. (Foto: Marie Hald/Scanpix 2013) Foto: Marie Hald

To kendte stor-svindlere har bag tremmerne i Horserød Statsfængsel angiveligt fået ulovlig hjælp af en leder i fængslet.

BT kan nu fortælle, at det var en souschef, der i dag er fritstillet og under mistanke for at have givet frit spil til den tidligere spindoktor i De Konservative, Erik Skov Pedersen, og danmarkshistoriens største selskabstømmer, Bjørn Stiedl.

Souschefen RT mistænkes for at have givet Erik Skov Pedersen og Bjørn Stiedl ulovlige udgange i forbindelse med et cykelprojekt, som Stiedl og Skov Pedersen arbejdede på. Til gengæld fik souschefen angiveligt stillet i udsigt at blive direktør i de to indsattes selskab bag cykelprojektet.

Her er Henriette Kjær i dag - 1

Fængselsinspektør i Horserød Lene Møller-Nielsen fortæller, at manden er anmeldt for embedsmisbrug, bedrageri og underslæb samt for at tage imod bestikkelse fra to indsatte.

- Det er en skidt sag, men man kan desværre ikke gardere sig fuldstændig mod at blive bedraget. Da vi opdagede, hvad der muligvis var foregået, blev han fritaget for tjeneste med det samme, og vi kontaktede Nordsjællands Politi, siger Lene Møller-Nielsen til BT.

Kendte fanger

Sagen er, udover at være spektakulær på grund af mistanken mod den hjemsendte fængsels-ansatte, også opsigtsvækkende, fordi den handler om to kendte fanger: Bjørn Stiedl og Erik Skov Pedersen, der begge er dømt for omfattende økonomisk kriminalitet.

Bag tremmerne i de røde bygninger i Nordsjælland har Erik Skov Pedersen og Bjørn Stiedl tilsyneladende dannet en form for partnerskab med den hjemsendte fængsels-souschef RT.

De havde store planer om et nyt, professionelt cykelhold, der skulle kæmpe med i forreste linje i løb som Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta Espana. For at finansiere dette projekt havde man således planer om både salg af folkeaktier og opførelse og salg af timeshare-lejligheder i det, der skulle hedde La Cycla Santa og ligge i det nordlige Spanien.

Fik dyr cykel og pulsur

I dag ligger projektet i ruiner, men da det stadig var ukendt for offentligheden, var den tidligere tillidsmand og souschef i fængslet en vigtig brik. Bl.a. stillede Stiedl og Skov Pedersen souschefen en direktør-post i det kommende selskab bag cykelholdet i udsigt og belønnede ham også med en dyr racercykel og et pulsur.

Souschefen er ligeledes mistænkt for bedrageri og underslæb for mere end 150.000 kr. F.eks. skal han have indkøbt proteinpulver for fængslets midler, solgt det til fangerne og derefter stukket pengene i egen lomme. Derudover skulle souschefen også have arrangeret fritidsaktiviteter for fangerne, hvor fængslet har afholdt udgifterne. Deltagerbetalingen for de indsatte har han efterfølgende beholdt.

Fængselsinspektør Lene Møller-Nielsen vil ikke forholde sig detaljerne i den konkrete sag, men oplyser, at direktoratet vil rejse en disciplinærsag, når straffesagen er afsluttet.

Hvordan har det overhovedet kunnet ske, at en ledende medarbejder angiveligt har kunnet slippe af sted med bedrageri, embedsmisbrug og modtagelse af bestikkelse?

- Jeg kan ikke gå i detaljer, men som sagt kan man ikke gardere sig fuldt ud mod bedrageri. Der er tale om en medarbejder, der har været her i en del år, og som vi har haft tillid til. Sagen har blandt andet afstedkommet, at vi har gennemgået alle vores regnskabsmæssige procedurer, direktoratet har gennemset dem, og vi har foretaget nogle mindre justeringer, siger hun.

BT har forsøgt at få den tidligere souschefs kommentar til denne historie, men uden held. Nordsjællands Politi ønsker ikke udtale sig om, hvorvidt der er rejst sigtelse mod manden, eller hvornår efterforskningen forventes færdig.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.