ARKIVFOTO fra 7 juli 2010 af fængselsbetjent i Århus Arrest. For mange fængselsbetjente har været udsat for vold og trusler både på og uden for arbejdspladsen, lyder det, skriver Ritzau tirsdag den 28. november 2017.
ARKIVFOTO fra 7 juli 2010 af fængselsbetjent i Århus Arrest. For mange fængselsbetjente har været udsat for vold og trusler både på og uden for arbejdspladsen, lyder det, skriver Ritzau tirsdag den 28. november 2017. Foto: Martin Ballund

En indsat i Storstrøm Fængsel overfaldt søndag en fængselsbetjent med en sok indeholdende en tundåse.

En fængselsbetjent i Storstrøm Fængsel på Falster blev søndag aften udsat for et groft overfald.

En indsat i fængslets særligt sikrede bandeafdeling gik hen mod betjenten og slog ham gentagne gange i hovedet med en sok indeholdende en tundåse.

Efter overfaldet lagde den indsatte sig på gulvet og afventede at blive lagt i håndjern. Han blev efter overfaldet sat i en sikringscelle, men er mandag tilbage, dog på en anden afdeling end den han sad på søndag.

Fængselsbetjenten blev efter overfaldet kørt på skadestuen, stærkt forslået i hovedet.

Institutionschef i Storstrøm Fængsel Michael Gjørup oplyser mandag, at betjenten er hjemme igen.

Der var angiveligt tale om en målrettet hævnaktion mod fængselspersonalet fra bandemiljøet, nærmere bestemt medlemmer af banden Loyal to Familia (LTF), i fængslet.

Søndag formiddag var der således opstået en voldelig situation i samme fængsel mellem et LTF-medlem, der er indsat i fængslet, og en anden fængselsbetjent end ham der blev overfaldt søndag aften.

Overfaldet søndag aften var derfor en "bytter", som Michael Gjørup beskriver det.

Fængselspersonalet vil nu gennemgå overvågningsbilleder fra det område, hvor overfaldet fandt sted, for at finde ud af, hvad der præcis skete.

Ifølge Michael Gjørup vil overfaldet betyde, at nogle af de indsatte på fængslets bandeafdeling vil blive flyttet til andre afdelinger af fængslet.

/ritzau/

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.