Fundet af telefoner i statsfængslet i Vridsløselille koster en fængselsbetjent en fængselsstraf på 60 dage.

København: En fængselsbetjent fra Falster idømmes 60 dages ubetinget fængsel for at have forsynet indsatte i Statsfængslet Vridsløselille med mobiltelefoner.

Under en razzia i fængslet 7. januar 2015 fandt man i alt 12 telefoner, og det viste sig, at fire af dem var købt af betjenten.

Tidligere har den nu dømte erkendt sig skyldig, men da sagen tirsdag blev behandlet af Retten i Glostrup, havde han tilsyneladende ændret forklaring.

Godt nok stod den 33-årige fortsat ved, at han i løbet af efteråret 2014 havde købt de fire telefoner. Men at der herefter skulle være sket noget strafbart, nægtede han.

- Hvad skete der med de fire mobiltelefoner?, ville senioranklager Steen Ulriksen vide.

- Det husker jeg ikke, lød svaret.

- Kan du give mig en god forklaring på, hvorfor de fire telefoner, du har købt, er fundet hos indsatte i Vridsløselille?

- Nej, det kan jeg overhovedet ikke, lød det fra den tiltalte.

Den nu fyrede fængselsbetjent var egentlig tiltalt for indsmugling af yderligere otte mobiler. Anklagemyndigheden havde imidlertid ingen beviser for mere end fire.

En anklage om indsmugling af spiritus til de indsatte formåede senioranklager Steen Ulriksen heller ikke at bevise.

- Jeg erkender, at det er en noget tynd dokumentation, bemærkede han.

Det ændrede dog ikke på domsmandsrettens afgørelse, der imødekom anklagerens krav om en ubetinget fængselsstraf.

- Retten finder, at tiltalte har misbrugt sin stilling til at medvirke til, at de indsatte begik strafbare forhold. Samtidig har tiltalte handlet i strid med de opgaver, som han skulle varetage, lød det fra retsformanden.

Ud over fængselsbetjenten var to indsatte tiltalt for at have modtaget tre af de fire mobiltelefoner. Den ene blev dømt, mens den anden blev frifundet.

Straffesagen kommer i kølvandet på den store politiske opmærksomhed på indsattes nemme adgang til telefoner.

Særligt terrorsagen mod Omar el-Husseins påståede hjælpere har bragt fokus på området, idet flere af de mistænkte i sagen har haft adgang til mindst 12 mobiltelefoner.

/ritzau/