Lyt til artiklen

Tre måneders ubetinget fængsel er det ved Retten i Sønderborg kommet til at koste en 21-årig kvinde fra Aabenraa, at hun igen og igen har snydt og bedraget privatpersoner på Facebook.

Kvinden havde i 27 tilfælde fået andre til at sende hende penge, efter at hun havde sat varer til salg via køb- og salgsgrupper på Facebook.

Blandt andet lokkede hun med den efterspurgte Kähler jubilæumsvase og andre kendte mærkevarer. Selv om køberne betalte med bankoverførsel eller Mobile Pay, kom varerne kom dog aldrig frem. Når pengene var betalt, blokerede den dømte kvinde som regel køberne på de sociale medier, så de ikke længere kunne kontakte hende og reklamere over de manglende varer.

I alt snød den dømte kvinde 27 personer for et samlet beløb på lidt mere end 11.000 kr. Retten fandt den unge kvinde skyldig efter anklageskriftet og idømte hende tre måneders ubetinget fængsel.

»Sagen er desværre et godt eksempel på, at man bør se sig for, når man køber varer på internettet, måske især ved køb hos andre privatpersoner,« siger senioranklager Lars Viereck fra Syd- og Sønderjyllands Politi, som havde sagen mod kvinden.

»I denne sag havde den 21-årige kvinde forsøgt at skjule sin identitet bag et større antal falske profiler, som hun udbød varerne til salg under. Men ud fra pengesporene fra bl.a. bankoverførslerne lykkedes det alligevel at finde frem til kvinden og stille hende til regnskab for de mange bedragerier. Dommen viser også, at domstolene ikke ser med milde øjne på internetbedrageri med en så systematisk karakter, som i denne sag,” tilføjer anklageren.

Den 21-årige kvinde valgte at udeblive fra begge retsmøder i sagen, muligvis for ikke at blive konfronteret med de mange mennesker, som hun havde snydt. De var nemlig indkaldt som vidner. Sagen blev derfor gennemført uden hendes tilstedeværelse.