Det var faderen, der slog, sparkede og klippede håret af sine fem døtre, mens moderen ikke turde bryde ind. Sådan lyder forklaringerne fra pigerne, der i dag vidnede mod deres forældre i en sag om grov vold og mishandling.

I en periode på 16 år skulle et bosnisk forældrepar fra Aabenraa ifølge et uhyggeligt anklageskrift i forening have slået, sparket og truet deres fem døtre, indtil forældrene i maj i år blev anholdt.

Mandag startede sagen mod forældrene i retten i Sønderborg, hvor både mor og far nægtede alt.

LÆS OGSÅ: 

Men mandag eftermiddag vidnede fire af de fem døtre mod forældrene, og her stod det ret hurtigt klart, at moderen ifølge pigerne aldrig havde lagt hånd på sine børn.

Tyranniserede familien

Efter døtrenes og ikke mindst moderens udsagn var det derimod faderen, der tyranniserede hele familien.

Faderen fortalte selv tidligere, at han havde et alkoholmisbrug, og ifølge pigerne var det netop alkoholen, der ofte fik ham til at ryge op i det røde felt.

I retten kom det frem, at døtrene efter forældresamtaler blev slået med pinde fra haven, som de ofte selv blev bedt om at gå ud at hente.

En af pigerne fortalte, at hun var blevet slået i maven med en knytnæve, en anden at hun var blevet slået i hovedet med en flaske og truet med en kniv, mens flere af pigerne berettede om, at de som straf havde fået klippet deres hår af.  

LÆS MERE: 

Volden gik ifølge pigerne dog mest ud over deres mor, som var for bange for sin mand til at bryde ind, når han var voldelig over for døtrene.

- Jeg har set min mor med blod i ansigtet, udslåede tænder og en brækket næse, fortalte en af pigerne.

Holder med faderen

Moderen nægter sig ligesom faderen skyldig i sagen, men hun fastholder samtidig, at hendes mand heller ikke har slået pigerne.

- Jeg har aldrig ydet vold mod dem. Aldrig. Jeg elsker mine børn alt for højt. Det er ham, (den tiltalte far, red.) der har banket mig hele vejen igennem, og børnene har været under stress hele vejen igennem, sagde moderen, der også berettede om at være blevet banket med et kosteskaft og fået kastet tallerkner med mad efter sig, hvis hendes mand ikke kunne lide aftensmaden.

At moderen ikke erkender faderens vold, er dog et spørgsmål om frygt for ham, lød der mandag fra pigerne.

LÆS OGSÅ: 

- Hun var tjener for ham. Hun skulle hente og bringe. Give ham sokker på, vaske hans fødder, komme med mad til ham, når han sad i sofaen. Var der for meget mad på tallerknen, røg den lige i hovedet på hende igen. Og gjorde hun ikke som han sagde, slog han hende, fortalte den ældste datter, der i maj i år meldte forældrene til politiet.

Hun forklarede, at moderen kun er tiltalt på baggrund af politiets vurdering.

Den bosniske familie kom til Danmark i 1992, og forældrene har stort set været på pension siden da. Ingen af forældrene taler dansk, og retssagen trak derfor ud til sent ud på eftermiddagen, da alt skulle oversættes med tolk.

Der forventes at falde dom i sagen i morgen eller onsdag.