En pige på et år døde efter at være blev efterladt i bil ved fars arbejde i Lyngby.

En pige på et år døde i eftermiddag i sin fars bil i Lyngby. Muligvis er dødsårsagen hedeslag, oplyser Nordsjællands Politi.

-  Vi går ud fra, at faderen har glemt at aflevere pigen i vuggestue, og er kommet til at efterlade hende i bilen. Det er i hvert fald det han selv har forklaret. Men vi foretager en fuld efterforskning af sagen for at udelukke alle andre muligheder, siger Flemming Poulsen fra Nordsjællands Politi.

Pigen menes at være blevet efterladt i bilen ved ni-tiden i morges. Tilsyneladende blev tragedien opdaget, da moren i eftermiddag kom til institutionen for at hente pigen, som altså ikke var der. Hun ringede til faderen, og da gik det op for ham, at noget var helt galt. Da han løb ned til bilen ved 15:30 tiden fandt han sin datter død i bilen.

Ifølge Metreologisk Institut var temperaturerne omkring Lyngby i det tidsrum mellem 20-26 grader.

En ambulance blev tilkaldt, men forgæves. Ambulancelægen konstaterede, at pigen var død.  

Faderen bliver nu afhørt af politiet, der også har kontakt til moderen. Faderen er 29 år gammel.

- Han har det ikke godt, siger Flemming Poulsen.

Lottenborgvej 24, hvor bilen stod, er hjemsted for adskillige Novonordiskselskaber. En talskvinde fra Novonordisk, Mi Christensen, siger til B.T.:

- Vi ved bare, der har været en hændelse. Andet kan jeg ikke oplyse.


Det samme skete i Belgien
Det er kun en uge siden, at noget lignende skete i den belgiske by Haasrode. Her var det moderen, der gjorde det uhyggelige fund af sin 11 måneder gamle baby død i faderens bil.

Aftalen var, at hun skulle hente babyen i vuggestue. Men da hun tog forbi faderens arbejde for at hente autostolen, fandt hun babyen død. Han havde angiveligt glemt at aflevere datteren i vuggestuen, og i stedet for at komme lidt for sent, valgte han at lade babyen blive i bilen.

Ambulance blev tilkaldt, men alle genoplivningsforsøg var forgæves. Det var 21 grader varmt i Haasrode den dag.


Advarer mod varme biler

Skadestuelæge, Henrik Erichson, fra den private skadestue, Skadestuen advarer mod at efterlade børn længe i biler

- Børn kan ikke holde ud at sidde længe i sådan en varm bil. Når de er så små, skal man huske at mærke efter, for de kan ikke selv protestere, siger Henrik Erichson.

- Sådan nogle små børn er som regel pakket godt ind i tøj, og det gør bare at de kan holde til varmen i endnu kortere tid.