Som de første kan bt.dk her afsløre politiets endelige tiltale mod Erik Skov Pedersen.

Nordsjællands Politi tiltaler ham for groft dokumentfalsk samt bedrageri af særlig grov beskaffenhed for samlet 5,4 mio. kr.
 
Ifølge anklagemyndigheden har Henriette Kjærs samlever svindlet det fynske ejendomsselskab KJ Ejendomsinvest for 2,4 mio. kr. for at tage honorar for formidling af salg, selv om der aldrig har været nogen købere.

I anklageskriftet står, at Erik Skov har brugt falske e-mail til at narre millioner fra ejendomsinvesteringsselskabet. 
 
 Måden, hvorpå Erik Skov Pedersen lavede de falske e-mail, var ved at oprette internetdomæner, der lagde sig tæt op af navnet på de firmaer, han udgav sig for at være en del af.
Erik Skov Pedersen tilstod allerede ved grundlovsforhøret i februar at have bedraget for 2,4 millioner kroner, men han afviser resten af anklagen. 

Anklagemyndigheden tiltaler således Skov for også at have svindlet sig til yderligere 3 mio. kr. ved som forskud på honorar for formidling af salg af projekter på Artillerivej, projektet Rævehøjparken og andre kommende projekter. 

I anklageskriftet står, at han kan have medført KJ Ejendomsinvest et tab på op mod 142 mio. kr.

- Vi går efter en straf udmålt i år. Det bliver mere end et års fængsel, vi går efter, siger politiassessor Betina Hald Engmark til bt.dk.

Kan du sige mere præcist, hvor lang tids fængsel i vil gå efter?

- Det kan jeg ikke sige endnu, men det bliver mere end et års fængsel, siger hun.

 Ifølge anklageren er bedrageriet fundet sted fra 1. august 2009 til 8. februar 2011.  
 
Straffesagen mod Erik Skov Pedersen starter tirsdag den 26. april ved Retten I Lyngby.