Den bedrageridømte forretningsmand Erik Skov Pedersen slipper nu for at skulle betale en million-erstatning til sine svindelofre

Tidligere toppolitiker Henriette Kjærs samlever blev sidste år idømt tre års fængsel for groft bedrageri og dokumentfalskneri for 5,4 millioner kroner ved Retten i Lyngby. Østre Landsret stadfæstede i januar  fængselsdommen og dømte Skov til at betale det svindlede millionbeløb tilbage til KJ Ejendomsinvest inden for to uger.

Men Erik Skov Pedersen har aldrig betalt en krone til firmaet og nu opgiver ofrene at få milliontabet erstattet. KJ Ejendomsinvest oplyser til BT, at firmaet har modtaget en såkaldt insolvenserklæring fra Erik Skov Pedersen, og nu betragter sagen som endelig afsluttet fra KJ Ejendomsinvests side.Ifølge insolvensadvokat Pernille Bigaard fra advokatfirmaet Plesner betyder en insolvenserklæring, at skyldneren kun må eje almindelige ting, ikke fast ejendom, biler, kunst, ægte tæpper med mere.

Alligevel kan Henriette Kjær og Erik Skov Pedersen fortsætte et liv i overklassen. Parret bor i en lækker murstensvilla på en dyr adresse nord for København og kører i BMV uden KJ Ejendomsinvest - trods bedrageridommen - kan få nogen af deres penge igen.

SKAL ERIK SKOV KUNNE SLIPPE FOR SIN GÆLD? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN
Sidste sommer solgte Henriette Kjær og Erik Skov Pedersen deres stærkt belånte millionvilla i Gentofte, som de ejede fælles. Siden 1. juli 2011 har parret boet med deres to drenge i en fremlejet præstebolig på 197 kvadratmeter i Charlottenlund, udelukkende med Henriette Kjær som lejer, mens Erik Skov Pedersen ikke står nævnt på lejekontrakten.

Advokat med speciale i inkasso og insolvens Stefan Schwærter vurderer, at det ikke er en atypisk måde for storskyldnere at holde sig i kreditorly.

- For skyldnere, der søger om insolvens-erklæring, gælder det om ikke at eje noget af større værdi. Faktisk har kreditor dog mulighed for at tage udlæg i et eventuelt depositum lagt ved en lejebolig, men er det samleveren eller ægtefællen, der står som lejer, kan de ikke røre pengene. Det er et godt eksempel på kreditorly, siger advokaten.

LÆS MERE ONSDAGENS UDGAVE AF BT ELLER KØB E-AVISEN HER