Den bedrageridømte tidligere spindoktor, Erik Skov Pedersen, oprettede et cykelhold for indsatte i Horserød Statsfængsel. Nu er han og en af landets mest berygtede selskabstømmere, Bjørn Stiedl, politianmeldt for at bestikke en fængselsbetjent og for at  bruge cykelholdet til stråmandsvirksomhed, dokumentfalsk og overtrædelse af forbuddet mod at stifte selskaber.

Centrale kilder fortæller til BT, at Erik Skov Pedersen sammen med selskabstømmeren Bjørn Stiedl i foråret tog initiativ til at oprette et cykelhold for de indsatte i Horserød Statsfængsel. Her afsoner de begge to lange domme for økonomisk kriminalitet i millionklassen.

Nu er de begge to mistænkt for at bruge cykelholdet til ny økonomisk kriminalitet. En ansat ved Horserød Statsfængsel er politianmeldt for at have modtaget bestikkelse af de to svindlere i form af en cykel.

Skovs advokat: Han er dybt irriteret

Mistanken går på, at duoen har forsøgt at bruge cykelholdet som en platform til at lave ny økonomisk kriminalitet. Via et sportsfirma ville de skabe en platform, hvor de kunne få penge fra sponsorer og søsætte kommercielle projekter, der allerede var på tegnebrættet.
Fængselsinspektør Lene Møller-Nielsen bekræfter at sagen eksisterer, men ønsker ikke at navngive de to indsatte, der er mistænkt i sagen. Andre kilder tæt på sagen bekræfter dog over for BT, at der er tale om Erik Skov Pedersen og Bjørn Stiedl.

Læs også: Erik Skov om gæld til mor: Hun får ikke en krone. Slut!

Hun fortæller, at Horserød Statsfængsel 15. april i år indgik en aftale med sportsfirmaet Profelis Sport Management A/S. Firmaet skulle skaffe sponsorer, cykler og andet udstyr til et cykelhold, som fængslets indsatte kunne tilmelde sig. 
Initiativet til cykelholdet blev taget af de to indsatte, som det senere viste sig havde forbindelser til Profelis Sport Management A/S.
I begyndelsen af juli var der fundet sponsorer, der havde leveret cykler og udstyr og fængslet udvalgte 10-12 indsatte som alle var i udgang og uden misbrug til at deltage i fritidstilbuddet. Initiativtagerne var ikke blandt deltagerne. Cykeltræningen foregik 3x2 timer om ugen, og de indsatte fik udgangstilladelse til at cykle ture ledsaget af fire fængselsansatte.
 
- Den del fungerede godt. Både indsatte og ansatte var glade for tilbuddet, som også var et sundt initiativ. Alligevel opsagde jeg aftalen 23. september. Grunden var, at jeg fik en fornemmelse af, at der var en række habilitetsmæssige problemer. Der er indsatte - som ikke er dem der cykler - som har for tæt involvering med sportsfirmaet, siger Lene Møller-Nielsen.

Læs også: Erik Skov Pedersens optur og fald

Hun bad efterfølgende Profelis Sport Management A/S om et regnskab, og da hun modtog det nogle dage senere, blev hun endnu mere mistænksom.

- Det regnskab, jeg modtog, rejste nogle spørgsmål. Efter vi havde undersøgt forskellige ting, fandt jeg det nødvendigt at overgive sagen til politiet, hvilket jeg gjorde i går.
 
Ifølge mine oplysninger er en af jeres ansatte politianmeldt for at have modtaget bestikkelse i form af en cykel, som han tog med hjem. Kan du bekræfte det?

- Ja, jeg kan bekræfte at der er en sådan sag.

Erik Skov Pedersen er dømt for groft bedrageri og dokumentfalsk og afsoner en dom på tre års fængsel. Han danner par med den tidligere konservative folketingspolitiker og minister, Henriette Kjær.

Bjørn Stiedl er idømt seks års fængsel for selskabstømning af 170 selskaber for 332 mio. kr.

Pressetalsmand for Nordsjællands Politi, Henrik Suhr, bekræfter at have modtaget anmeldelsen og siger at politiet nu efterforsker sagen. Politiet har talt med Erik Skov Pedersen uden at der var tale om en decideret afhøring. Der er ikke foretaget anholdelser, varetægtsfængslinger i sagen, men de to mistænkte er blevet flyttet, så de ikke længere har mulighed for kontakt med hinanden.