Kunder oplever at blive kontaktet af svindlere, der vil "hjælpe" med udbetaling af penge fra Andel.

Selskabet Andel advarer på sin hjemmeside om risiko for snyd.

Det sker i forbindelse med, at 350.000 kunder, som også er andelshavere i energi- og fibernetkoncernen Andel, kan få udbetalt 2500 kroner fra Andels overskud i 2022.

Koncernen har fået henvendelser fra kunder om, at de er blevet ringet op af en, der har udgivet sig for at være fra Andel, og derfor har bedt kunden om at oplyse sit cpr-nummer.

Det oplyser Andels pressechef, Morten Kidal.

- Vi har lagt en besked op på vores hjemmeside for en sikkerheds skyld, fordi vi har haft nogle få tilfælde, hvor kunder har henvendt sig, fordi de er blevet ringet op, siger han.

Ifølge Morten Kidal drejer det sig om otte til ti kunder, der er blevet snydt.

- Personerne, der vil snyde, ringer op og tilbyder hjælp til registrering, hvis man giver dem sit cpr-nummer, siger han.

Det gør svindlerne, fordi Andel beder om kundernes cpr-nummer på selskabets hjemmeside, når der skal udbetales penge til kundernes nem-konto.

- Men vi ringer aldrig og beder om det, understreger Morten Kidal.

I alt kan cirka 350.000 kunder få udbetalt 2500 kroner indtil den 31. maj 2024.

Indtil videre har lidt over 200.000 kunder ifølge Morten Kidal registreret sig til udbetaling.

Morten Kidal kommer med et klart budskab til Andel kunder.

- Det er bedre at være på den sikre side, så hvis man har en mistanke om, at noget er galt, skal man ikke gøre det, lyder det.

Han tilføjer, at hvis man er i tvivl, kan man ringe til Andel, inden man foretager sig yderligere.

De overskydende penge går til kunder i koncernen, der den 6. februar 2024 boede, havde sommerhus i eller drev erhverv i netselskabet Cerius' område i Nordvest-, Vest-, Midt- og Sydsjælland samt på Lolland-Falster.

/ritzau/