Det er blot få dage siden, Gudenaadalens Efterskole i Ulstrup senest trak overskrifter i lokale såvel som nationale medier. Det var, da det kom frem, at en medarbejder var stoppet på grund af mistanke om grooming.

Og nu sker det igen. Viborg Stifts Folkeblad og TV 2 Østjylland kan nemlig afsløre, at endnu en ansat på skolen er mistænkt for grænseoverskridende adfærd. 

Denne gang er der tale om en lærer, der fredag blev bortvist af skolens ledelse.

Til TV 2 Østjylland oplyser skolens forstander, Jesper Emil Sørensen, at han i kølvandet på sagen tidligere på ugen opfordrede både forældre og elever til at kontakte skoleledelsen, hvis de havde kendskab til andre hændelser, hvor ansatte havde haft upassende eller grænseoverskridende kommunikation med elever.

»I den forbindelse er der desværre kommet endnu en sag frem,« siger han og fortsætter:

»Og det betyder, at vi i fredags har måttet bortvise en medarbejder, der har forbrudt sig mod vores værdier og udvist særdeles manglende dømmekraft i forhold til det at være efterskolelærer, lyder det fra forstanderen, der altså efterfølgende har anmeldt vedkommende til politiet.«

Grooming er et udtryk, der beskriver en systematisk manipulation af en mindreårig med en seksuel hensigt, og sidste år blev fænomenet kriminaliseret med en selvstændig bestemmelse i straffeloven.

Mens den mistænkte i den seneste sag var ansat som lærer på skolen, er det ikke tilfældet for den anden medarbejder, der på et tidligere tidspunkt indgik en fratrædelsesaftale med skolen. 

Pågældende blev ifølge Viborg Stifts Folkeblad politianmeldt 20. januar i år, men har ikke været fremstillet i grundlovsforhør. 

Lyt til kriminalredaktionens podcast 'På fersk gerning' her, eller hvor du plejer at høre podcast.