Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Der er tre dræbte og tre i kritisk tilstand efter skyderiet i Field's.

De dræbte er en mand i 40'erne, en ung mand og en ung kvinde, oplyser politiet i en pressemeddelelse kort efter klokken 1.30 natten til mandag.

Den præcise alder på ofrene fremgår ikke af pressemeddelelsen, men politiet skriver, at de arbejder på at få ofrene identificeret, så de pårørende kan blive underrettet.

På et pressemøde søndag aften fortæller chefpolitiinspektør i Københavns Politi Søren Thomassen, at flere personer er sårede. Tre af disse er i kritisk tilstand.

Chefpolitiinspektør Søren Thomassen giver status på efterforskningen af skyderi i Fields under pressebriefing på Politigården i København, natten til mandag den 4 juli 2022.
Chefpolitiinspektør Søren Thomassen giver status på efterforskningen af skyderi i Fields under pressebriefing på Politigården i København, natten til mandag den 4 juli 2022. Foto: Claus Bech
Vis mere

Det er uvist, præcist hvor mange mennesker der blev såret i angrebet.

Politiet arbejder ud fra en hypotese om, at den mistænkte gerningsmand arbejdede alene.

Den formodede gerningsmand er en 22-årig etnisk dansk mand.

Politiet fik anmeldelsen om skyderiet i Field's søndag klokken 17.35. Klokken 17.48 blev den mistænkte anholdt nær shoppingcentret.

Den mistænkte fremstilles i grundlovsforhør mandag. Han er sigtet for manddrab, men ifølge Søren Thomassen kan der komme flere sigtelser.

Et motiv til skyderiet er endnu ukendt.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har kaldt skyderiet i Field's for et »grusomt angreb«.

»Jeg sender min dybeste medfølelse til alle, der har mistet deres kære. De sårede og pårørende. Og til alle de danskere, der har været tæt på de uhyggelige begivenheder,« siger hun i udtalelse fra Statsministeriet.

»Jeg vil opfordre danskerne til at stå sammen og støtte hinanden i denne svære tid,« tilføjer hun.

Københavns Politi holder pressemøde om sagen igen mandag klokken 8.

Følg udviklingen i B.T.s LIVE-blog lige her.

/ritzau/

Andre læser også