En ung mand er dræbt og fire er blevet såret ved knivstikkeri på åben gade i Indre København nytårsnat.

Det bekræfter vagtchef ved Københavns Politi, Carsten Reenberg, overfor B.T.:

»Klokken 04:06 modtager vi en anmeldelse ved Kultorvet, hvor en person er tilskadekommen, og efterfølgende klokken 04:12 kommer en melding fra Gothersgade og Borgergade, hvor tre er sårede og en har mistet livet.«

De fire sårede - som alle er yngre mænd - meldes nu uden for livsfare. En af de sårede blev tidligere meldt i kritisk tilstand.

Kort tid efter knivepisoderne blev en mistænkt anholdt, oplyser vicepolitiinspektør Knud Hvass til B.T.:

»En ung mand er anholdt, fordi han udviste mistænkelig adfærd ved Gothersgade, da politiet var i området, men vi ved endnu ikke, om han er involveret,« siger Knud Hvass.

Politiet mener, at episoden i Gothersgade, hvor en ung mand mistede livet, formentligt er relateret til nogle grupperinger:

»Det tyder på, at det drejer sig om en gruppe diskoteksgæster, hvor der er opstået nogen uoverensstemmelser mellem to grupperinger, som er endt i knivstikkeri,« siger Knud Hvass og understreger, at der ikke er tegn på, at episoderne er banderelaterede.

Tirsdag formiddag er området, hvor en ung mand blev dræbt og tre andre såret, fortsat afspærret. I stedet for betjente, holder hjemmeværnet nu vagt rundt om det afspærrede område ved Gothersgade og Borgergade i det Indre København.
Tirsdag formiddag er området, hvor en ung mand blev dræbt og tre andre såret, fortsat afspærret. I stedet for betjente, holder hjemmeværnet nu vagt rundt om det afspærrede område ved Gothersgade og Borgergade i det Indre København. Foto: Benedicte Borelli
Vis mere

Tungt bevæbnede betjente arbejder derfor flere steder i indre by tirsdag morgen og formiddag, herunder på Kultorvet tæt ved Nørreport Station.

B.T.s reporter på stedet kunne klokken otte berette, at området ved Kultorvet fortsat var afspærret, mens betjente guidede festglade mennesker uden om den centrale plads.

Også området ved Gothersgade og Borgergade var klokken ti fortsat spærret, mens kriminalteknikere i blå dragte arbejdede på stedet. Politibetjentene som tidligere holdt vagt, var nu blevet udskiftet med vagter fra hjemmeværnet.

Det er endnu ikke til at sige, om de to episoder hænger sammen.

Tidligt tirsdag morgen afspærrede tungt bevæbnede betjente Frederiksborggade og Kultorvet, efter en mand var blevet overfaldet med kniv nytårsnat.
Tidligt tirsdag morgen afspærrede tungt bevæbnede betjente Frederiksborggade og Kultorvet, efter en mand var blevet overfaldet med kniv nytårsnat. Foto: Mathias Øgendal
Vis mere

Politiet søger vidner som har været ved Gothersgade eller Kultorvet nytårsnat på gerningstidspunktet:

»Vi hører meget gerne fra vidner til de to hændelser. De kan kontakte os på 114,« siger Carsten Reenberg og forklarer, at episoderne efterforskes bredt.

Han kan derfor på nuværende tidspunkt ikke sige noget om motiverne bag knivstikkerierne.

Politiet skrev på Twitter kort før klokken fem nytårsmorgen, at man var i gang med at undersøge to knivepisoder.

Knivstikkerierne blev anmeldt nytårsnat på henholdsvis Kultorvet og Gothersgade.

På grund af politiets arbejde blev metroen lukket og ingen tog standsede på Nørreport Station i lidt over en time tidligt tirsdag morgen.

Opdateres...