Politiet er igen rykket ud for at beskytte Rasmus Paludans ytringsfrihed.

Politiet har foretaget enkelte anholdelser mandag eftermiddag i Vanløse i forbindelse med en demonstration af Rasmus Paludan fra Stram Kurs.

Det skriver Ritzau. De har været i kontakt med Københavns Politi, der oplyser, at en person blev anholdt for stenkast i forbindelse med demonstrationen, mens tre andre blev anholdt for at overtræde politiloven.

I et grønt område ved Jernbane Allé og Finsensvej tog den omstridte partistifter opstilling for at demonstrere, og der var også mødt cirka 80 personer op for at demonstrere imod ham, oplyser politiet.

Rasmus Pauldan har sidenhen forladt stedet for at starte en ny demonstration.

Demonstrationen skulle oprindeligt været afholdt i Avedøre, men blev af hensyn til den offentlige orden og sikkerhed flyttet til Brøndby Havnevej nær Stamholmen i Hvidovre.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

De skriver desuden, at der var cirka 100 fremmødte, og at demonstrationen forløb roligt.

'Vi vurderer udviklingen løbende i forhold til den lokale situation her på Vestegnen. Vores samlede vurdering i dag var, at demonstrationen kunne afvikles under hensyn til den offentlige fred og til Paludans sikkerhed,' siger politiinspektør Mogens Lauridsen, Københavns Vestegns Politi og tilføjer:

'Vi havde en stor politistyrke tilstede, alt forløb heldigvis fredeligt, og det er selvfølgelig tilfredsstillende,' siger politiinspektør Mogens Lauridsen, Københavns Vestegns Politi.

Efter demonstrationen i Hvidovre, rykkede Rasmus Paludan videre til Farum.

Her er en person, ifølge TV 2 Lorry, blevet anholdt for at kaste en genstand mod politikeren.