Flere efterskoleelever bliver indkaldt som vidner i sagen om en kæntringsulykke på Præstø Fjord, hvor en lærer mistede livet, og flere elever fik varige mén.

Anklagemyndigheden vil spørge flere tidligere elever på Lundby Efterskole, hvordan de oplevede den skæbnesvangre dragebådssejlads på Præstø Fjord, hvor en af deres lærere mistede livet i februar 2011. Det skriver b.dk.

Det har anklager Michael Boolsen forklaret under sin forelæggelse på den første dag af retssagen i Nykøbing Falster.

- Spørgsmålet om, hvordan det blev besluttet at tage ud og sejle. Det er jo ikke 100 procent klarlagt, men jeg har jo tidligere sagt, at det er noget, jeg vil søge klarlagt gennem afhøringer af den anden lærer samt nogle af eleverne, sagde han ifølge b.dk.

Forstanderen og flere andre fra skolen skal også vidne, og det kommer til at ske 15. til 18. februar.

Michael Boolsen forklarede også torsdag i retten, at han vil afhøre 10 elever. Målet er at få indsigt i deres svømmefærdigheder, deres oplevelse af vejret, deres forudsætninger for at sejle i dragebåd, hvad der skete ved selve kæntringen, hvordan de havde talt om sikkerheden og lignende spørgsmål.

Anklagemyndigheden kræver, at både Lundby Efterskole og skolens 57-årige forstander bliver straffet for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse og overtrædelse af lov om sikkerhed til søs, efter en af efterskolens dragebåde med to lærere og 13 elever kæntrede på Præstø Fjord i februar 2011.

Den ene af de to lærere, der var med på turen, omkom, mens flere elever var i yderste livsfare. Flere fik hjertestop. De blev genoplivet, men syv fik varige mén.

På retsmødet torsdag læste anklageren op fra en række erklæringer fra de læger, der har behandlet eleverne. Det fremgik blandt andet, at de syv værst ramte elever vil være påvirket af ulykken resten af deres liv. Flere blev indlagt med kropstemperaturer helt ned til 16 grader.

Under sin forlæggelse kom Michael Boolsen kort ind på, hvorfor anklagemyndigheden mener, forstanderen og selve efterskolen skal straffes, selv om det efter alt at dømme var den nu omkomne lærer, der tog initiativ til den skæbnesvangre sejltur.

De tiltalte nægter sig skyldige.

Dommen ventes i begyndelsen af februar 2013.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.