Elever på et sydjysk gymnasium bliver i dag mødt af en vikar. Deres lærer sidder varetægtsfængslet for et drab begået efter lærernes julefrokost.

74-årige Ernst Elleby blev udsat for stump vold i sin lejlighed i Tønder ved midnatstid den 21. december. Den 34-årige gymnasielærer blev anholdt i lejligheden og fængslet for drabsforsøg morgenen efter. Sigtelsen blev senere ændret til drab, da Ernst Ellebye afgik ved døden som følge af kraniebrud. Et vidne har fortalt BT, at den formodede gerningsmand var stærkt alkoholpåvirket og tog fejl af sin og offerets lejlighed.

I en mail fra rektor blev lærerne på det sydjyske gymnasium kort efter orienteret om, at den 34-årige lærer var blevet 'tilbageholdt i en drabssag'. Eleverne derimod bliver ikke orienteret, oplyser gymnasiets rektor.

- Hvis jeg gav eleverne de oplysninger, ville det være en overtrædelse af navneforbuddet, siger rektoren.

Det retslige navneforbud, der er nedlagt i sagen, er årsagen til, at BT hverken skriver navnet på den sigtede lærer eller det gymnasium, han arbejder på. Navneforbuddet omfatter ikke kun navnet, men summen af oplysninger, der gør, at den sigtede kan blive identificeret.

Den 34-åriges advokat Jørgen Svanberg mener, at den 34-årige har en god sag.

- Da jeg fik sagen, synes jeg, at det så håbløst ud. Sådan ser jeg ikke på det i dag. Det er næsten usandsynligt - faktisk helt usandsynligt - at en pæn og afholdt gymnasielærer som ham skal have gjort sådan, siger Jørn Svanberg.

Den dræbte Ernst Ellebye efterlader sig en søn og to børnebørn.