To 15-årige drenge mistænkes for at sætte ild til en tidligere pedelbolig på en skole i Odense. Ilden skulle angiveligt dække over et forsøg på indbrud i bygningen.

To elever fra Næsby Skole i Odense blev onsdag formiddag anholdt, efter et vidne så dem stikke af fra skolens brændende pedelbolig.

Fyns Politi mistænker de to 15-årige drenge for at have brudt ind i den ubeboede pedelbolig og for at sætte ild til bygningen og dermed skjule sporene fra indbruddet.

- Vi får anmeldelsen om brand i pedelboligen klokken 9.20, og da vi ankommer til stedet, kan vi se, at der har været indbrud. Teorien er, at indbrudstyvene har sat ild til en sofa for at forsøge at brænde huset ned, fortæller vagtchef Kim Munksgaard fra Fyns Politi.

De formodede gerningsmænd blev set luntende fra stedet af en nabo, der tog et billede af dem begge. Politiet kunne kort tid efter anholde drengene, der er identisk med de fotograferede personer.

- De er begge elever på Næsby Skolen, men de har ikke været i skole i dag, siger vagtchefen.

Pedelboligen som sagt ubeboet og bruges blandt andet til opbevaring. Det er endnu for tidligt at sige, om der er stjålet noget fra bygningen, men det tyder på, at nogen forgæves har forsøgt at åbne et pengeskab, der stod i kælderen.

- Huset er alvorligt skadet af varme og røg, så vi bliver nødt til at vente lidt, før vi kan undersøge stedet nærmere, siger Kim Munksgaard.

De to 15-årige drenge, som er i politiets varetægt, sigtes for ildspåsættelse.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.