Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

22-årige Kim Larsens advokat Morten Bjerregaard Nielsen venter blot på at politiets sigtelse frafalder. Der er ikke fugls føde på den sag, lyder det fra ham.

Kim Larsen blev i sidste uge smidt ud af sin erhvervsskole i Herning, efter han havde skrevet en kommentar på Facebook i en støttegruppe for læreren Svend Quvang, der var blevet fyret. Ordene 'Keep Svend or die' blev for meget for skolen, der smed Kim Larsen ud og samtidig politianmeldte ham for trusler.

Politiet undersøger i øjeblikket sagen, men Kim Larsens advokat Morten Bjerregaard Nielsen fra advokatfirmaet Stokholm & Lindegaard mener ikke, at der er meget at komme efter.- Jeg har været advokat i otte år nu, og jeg har ikke oplevet en mere grundløs sag før, siger advokaten.

Derfor regner Morten Bjerregaard Nielsen med, at sagen hurtigst muligt bliver droppet af politiet.

- Det er jo tydeligt, at det er sagt med et glimt i øjet. Hvis man søger på Facebook efter 'or die', så vil man jo finde tusindvis af grupper, som ikke har i sinde at true nogen, siger Morten Bjerregaard Nielsen.

Advokaten forklarer, at han godt kan forstå, at hvis man ikke har kendskab overhovedet til sædvanlig omgangsform blandt unge, så kan sætningen virke voldsom.


- Men jeg bemærker, at der er tale om en elev på en erhvervsskole, og at skolens beslutningstagere netop derfor burde være bekendt med en så sædvanlig omgangstone, som den min klient benytter, siger han.

Derfor mener han, at Kim Larsen ikke opfylder det objektive gerningsindhold i straffelovens § 266 om trusler.

- Der er simpelthen ikke fugls føde på den sag, lyder det fra Morten Bjerregaard Nielsen, der ikke har hørt fra politiet denne mandag.

At sagen har været oppe og vende i DR P3's 'Monte Carlo' med Esben Bjerre og Peter Falktoft, hvor de erkendte, at de begge to selv brugte udtrykket ofte, så mener Kim Larsens advokat, at udtrykket er 'helt almindeligt'.

Samtidig opfordrer advokaten politiet om at anmode erhvervsskolen om at genoptage Kim Larsen igen.

Andre læser også