Sydsjællands Politi arbejder i kapløb med tiden for at finde det livsfarlige fyrværkeri, som blev stjålet fra fyrværkeri-fabrikken Nordlys på Lolland i lørdags.

- Vi skulle slet ikke have været på arbejde i dag. Men vi skal finde det fyrværkeri, inden det går galt. Vi vil gennemtrawle hele Lolland i dag, siger efterforskningsleder Bøje Jørgensen fra Sydsjællands Politi.

Politiets problem er, at der blev stjålet i alt 512 stykker fyrværkeri fra Nordlys og det er kun lykkedes at finde omkring en tredjedel af det.

Efter et tip fandt politiet følgende på en landejendom i lørdags:
44 romerlys,
52 kugleraketter
17 elefanthyl
48 3-tommers krysantemumbomber
58 4-tommer luftbomber
58 3-tommer luftbomber
14 stk luftrør til afskydning af luftbomber

Dermed mangler man altså stadig at finde 235 stykker fyrværkeri fra indbruddet.

- Problemet er, at de helt store luftbomber, hvor sikkerhedsafstanden er helt nede på 100 m endnu ikke er fundet, siger Bøje Jørgensen.

- Vi har talt med ejeren af den ejendom, hvor vi fandt en del af tyvekosterne. Han har kunnet bidrage med, hvem der har afleveret dem til ham.

Bøje Jørgensen fortæller, at politiet har modtaget en del henvendelser fra folk, som har fået tilbudt at købe fyrværkeri, der kan stamme fra indbruddet.

- Lad mig sige det sådan: Vi har en kraftig mistanke om, hvem vi skal have fat på og det er nogen, der bor i lokalområdet.

- Nu vil vi bruge dagen på at køre hele Lolland tynd for at finde dem. Jeg vil helst ikke komme ind på flere detaljer, for vi skal bare have fundet dem, inden nogen kommer til skade, siger Bøje Jørgensen.

Luftbomberne er ca på størrelse med en tennisbold og indpakket i brunt papir. De største og farligste er på størrelse med en lille håndbold.

- Problemet er, at disse bomber kan være livsfarlige. De har en sikkerhedsafstand på 100 m, og går af 3-4 sekunder efter at de er antændt. Men bare de blive våde, kan de springe uden videre og det regner over det meste af landet i dag, siger Bøje Jørgensen.

Han opfordrer fortsat alle til at kontakte Sydsjællands Politi med oplysninger, der kan hjælpe politiet i opklaringen.

Tyvene har forceret et 2,2 m højt hegn med pigtråd for at komme ind på fyrværkeri fabrikkens grund. Herefter har man brudt en dør op med et koben, og så har der været 'frit valg på alle hylder'.

Men Bøje Jørgensen understreger, at der ikke har været noget at udsætte på fabrikkens sikkerhedsforanstaltninger.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.