En af landets mest erfarne politiefterforskere svarede på BT-læsernes spørgsmål.

Hvorfor er det så svært at fange sexkrænkeren fra Fyn, der har forgrebet sig på to mindreårige skolepiger i løbet af kort tid, når politiet nu kender hans dna?

Det var et af de mange aktuelle spørgsmål til en af landets mest erfarne politiefterforskere, Rejseholdets tidligere chef Kurt Kragh, da han mandag formiddag besøgte BTs redaktion i København og chattede  med læserne for at besvare spørgsmål:

- Der er rigtig mange problemstillinger, når man efterforsker den slags sager. Pædofile er ofte ensomme ulve, der opererer uden at familie, venner eller andre har den mindste mistanke. Får de mistanke, så afviser de det ofte, fordi det for dem er helt uforståeligt, at den de har kendt som f.eks. en kærlig far, kan finde på at gøre noget så frygteligt. Som regel er der heller ingen relation mellem gerningsmand og offer, hvilket ofte er indgangen til hele efterforskningen, lød svaret til spørgsmålet om gerningsmanden fra Fyn.

En anden læser ville også vide, om ikke politiet på Fyn risikerede at gøre opklaringsarbejdet sværere, når man eksempelvis offentliggjorde, at gerningsmandens bil var rød?

- Her er politiet i et meget stort dilemma. De skal være helt sikre på, at en beskrivelse af gerningsmanden og hans bil er meget tæt på, ellers kan det ødelægge rigtigt meget i efterforskningen. Vidner tager det ofte meget bogstaveligt, såfremt der bliver skrevet, at bilen er rød, og den de har mistanke til har en orangefarvet bil.

Også spørgsmålet om satelitovervågning evt. kunne være et hjælpemiddel i opklaringsarbejdet fra Fyn nåede Kurt Kragh at svare på:

- Efterhånden som der kommer flere og flere satelitter, der overvåger og fotograferer jordens overflade, giver det bestemt efterforskningsmuligheder. Vi har forsøgt at få adgang i visse sager, men løber ind i problemer, bla. fordi det kan være spionsatelitter. Det er en lang og tung vej, påpegede den rutinerede efterforsker.