Mandag eftermiddag lod Østjyllands Politi et bankrøveri begynde, inden politiet greb ind. Politiet havde ellers viden om røveriet på forhånd, men valgte at anholde forbryderne kort efter røveriets start, selvom der var uskyldige kunder i banken.

Det er ikke hverdagskost for politiet at tillade et røveri gå i gang, før der gribes ind. Det skyldes den risiko, der er for uskyldige mennesker, som blot er på det gale sted på det gale tidspunkt.

- Jeg har faktisk været med til den slags i København, siger Jørn Moos, pensioneret kriminalinspektør og særligt kendt for sit ansvar med at opspore medlemmerne af Blekingegade-banden.

- Det kan være noget man vælger af taktiske årsager eller af nød, siger han og fortsætter:

- Det kan være, at man ikke kender det præcise tidspunkt, hvor røverne vil slå til, siger Jørn Moos og forklarer, at det ikke er noget som politiet tager let på.

- Der er naturligvis en risiko for at det går galt og at det går ud over uskyldige. Derfor er det også en kontroversiel metode, som jeg går ud fra, at politiet har vurderet ganske nøje, siger han.

Han understreger, at man ikke kan vide, hvad politiet har vidst og ikke vidst inden operationen. Det gør det også svært at vurdere, om det er en forkert eller for risikabel metode, at benytte sig af.

- Det kan ikke udelukkes, at man har vidst en del om disse personer i forvejen, og hvilke våben, som de ville bruge. Det er også en del af overvejelserne, siger han.

BT kontaktede efterforskningsleder Axel Mønsted mandag, men han havde ingen kommentarer til forløbet.