Det kan vise sig at være afgørende for opklaringen af sagen om den svenske journalist Kim Walls død at finde resten af liget. Det slår en ekspert fast over for Ekstra Bladet, efter kun den svenske journalists torso blev fundet ved Amager mandag.

I den makabre sag er den danske ubådskaptajn Peter Madsen sigtet for drab på Kim Wall, som han tidligere påstod, han havde sat af sin ubåd Nautilus i live. Mandag kom det frem, at han havde skiftet forklaring til, at den svenske journalist var død efter en ulykke om bord på ubåden - i samme ombæring forklarede Peter Madsen, at Kim Wall var blevet 'begravet til søs'. Lige nu sidder Peter Madsen varetægtsfængslet, mens efterforskningen fortsætter og eftersøgningen af resten af Kim Wall står på.

Og det kan vise sig at være ekstremt vigtigt for opklaringen af sagen, at man finder de resterende dele af liget.

Det fortæller Frank Jensen, der er tidligere chef for Kriminalteknisk Afdeling, til eb.dk.

»I alle drabssager skal man finde så mange konkrete beviser og en indiciekæde, hvis man skal kunne opbygge en sag. Hvis man ikke har en dødsårsag, så er det selvfølgelig et meget vigtigt bevis, som man mangler,« fortæller Frank Jensen til avisen.

Peter Madsens forklaring om, at Kim Wall var død efter en ulykke om bord på Nautilus kan ifølge Frank Jensen muligvis blive af- eller bekræftet ved hjælp af de forskellige kropsdele.

»Vi kender ikke hans forklaring, men lad os antage, at der er sket en ulykke, som han siger, og hun har slået hovedet. Hvis man finder hovedet, kan man se, at om der er skader, lige meget hvilken tilstand liget er i. Og det kan jo enten være med til at underbygge hans forklaring eller forkaste den,« siger Frank Jensen, der slår fast, at specielt hovedet kan være vigtigt, hvis der, som politiet mistænker, kan være tale om en drabssag.

Kim Wall blev meldt savnet natten til fredag den 11. august, efter hun ikke havde givet livstegn fra sig eller var kommet hjem efter at have været om bord på danske Peter Madsens hjemmebyggede ubåd 'Nautilus' i vandene omkring København. Ubåden blev efterlyst, og fredag formiddag blev den set i Køge Bugt, hvor den pludselig sank.

Peter Madsen, der også kaldes 'Raket-Madsen', stod i ubådens tårn, da det skete, men Kim Wall var ikke til at se.

I begyndelsen forklarede Peter Madsen, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen ved København nogle timer efter, de var stævnet ud sammen torsdag aften den 10. august. Senere er det kommet frem, at han ændrede den forklaring, efter han var blevet anholdt og sigtet for drabet på kvinden og fremstillet i grundlovsforhør.

Efter fundet af den nøgne kvindetorso, som var forsøgt tynget ned og ifølge politiet bevidst parteret, blev det sidenhen slået fast ved dna-analyse, at der var tale om Kim Wall. Politiet og beredskab i både Danmark og Sverige arbejder i disse dage intenst på at finde frem til de resterende dele af Kim Walls lig.

Andre læser også