Mysteriet om den forsvundne journalist Kim Wall, der var taget på ubådstur med Peter Madsen, fortsætter, da det kom frem ved Københavns Politis pressemøde, at ubådsejeren har ændret forklaring.

Først lød forklaringen, at Peter Madsen havde sat den 30-årige Kim Wall af på Refshaleøen klokken 22.30 torsdag aften. Det var derfor hun ikke var ombord på, da ubåden sank lørdag formiddag.

Men den forklaring er nu ændret, forklarede efterforsker Jens Møller ved et pressemøde søndag.

Det har en stor betydning for sagens videre forløb, at Peter Madsen har ændret sin forklaring, mener forhenværende kriminalinspektør Jørn Moos, der er særlig kendt for sin rolle i opklaringen af Blekingegadebanden.

»Det er jo altid tankevækkende, hvis den sigtede ændrer forklaring,« siger Jørn Moos.

Journalist Kim Wall savnes i forbindelse med den danske ubåd UC3 Nautilus forlis fredag.
Journalist Kim Wall savnes i forbindelse med den danske ubåd UC3 Nautilus forlis fredag. Foto: Tom Wall
Vis mere

Han mener, at politiet nu vil se nærmere på spørgsmålet: ’Hvorfor har han ændret den?’ Den tidligere efterforsker har selv flere bud på opklaringen af spørgsmålet.

»Det kan sagtens være, at han har været stresset eller i chok over situationen og dårligt vidst, hvad der er oppe og nede. Men det kan også være, fordi han har dårlig samvittighed over, at man har gjort noget alvorligt eller hjulpet hende af dage,« siger Jørn Moos.

Københavns Politi kom på pressemødet ikke nærmere ind på, hvad den nye forklaring går ud på.

Jørn Moos hævder, at det også kan være Peter Madsens advokat, der har påvirket raketopfinderens forklaring.

Tekniske undersøgelser af ubåden UC3 Nautilus søndag 13. august 2017 ved ØTC Costing Yard ved Nordsøvej i Københavns Nordhavn. Ubådens ejer Peter Madsen er sigtet for uagtsomt manddrab og varetægtsfængslet i 24 dage, efter at torsdagens passager på ubåden, den svenske journalist Kim Wall, stadig ikke er fundet. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017)
Tekniske undersøgelser af ubåden UC3 Nautilus søndag 13. august 2017 ved ØTC Costing Yard ved Nordsøvej i Københavns Nordhavn. Ubådens ejer Peter Madsen er sigtet for uagtsomt manddrab og varetægtsfængslet i 24 dage, efter at torsdagens passager på ubåden, den svenske journalist Kim Wall, stadig ikke er fundet. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017) Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

»Han kan have talt med sin forsvarer om, at det ikke var smart forklaring i første omgang, da den kunne gennemhulles ved politiets yderligere efterforskning. Så kan det godt være, at forsvareren har vejledt ham til at give en anden forklaring,« siger Jørn Moos.

Han fortæller desuden, at det ofte er sket før, at sigtede i drabssager eller store røverisager ændrer forklaring undervejs. Københavns Politi har søndag gennemgået den bjærgede ubåd Nautilus, hvor de hverken fandt levende eller døde.

47-årige Peter Madsen blev efter et grundlovsforhør lørdag varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab indtil 5. september. Afhøringen af Peter Madsen skete for lukkede døre.