Lyt til artiklen

Den benprotese, som den formodede bombemand går med, kan vise sig at være politiets bedste spor.

Hvis benprotesen indeholder et serienummer, er der gode chancer for at finde frem til det firma, der har lavet den og måske ad den vej opklare, hvad manden hedder.

Det oplyser klinikchef Morten Kristensen fra den danske koncern Sahva, der sælger produkter til bevægelseshandicappede.

- Hvis det er en protese fra os, har den et serienummer og kan spores. Og hvis der indgår specialkomponenter i hans protese, vil de også kunne spores, siger Morten Kristensen til bt.dk.

Derimod skal man være heldig for at finde serienumre på en protese af dårlig kvalitet fra et lille firma et eller andet sted i Europa, vurderer han.

En protese til et underben består af flere dele: En fod, et rør, en skål samt et lamineret hylster. Hvis foden er et lidt dyrere mærke af kulfiber, er den typisk forsynet med et serienummer.

En anden vigtig ledetråd i politiets efterforskning er mandens gang. På den film politiet har frigivet, er det slående at mandens slet ikke er hæmmet af sit handicap.

- Hans ubesværede gang kunne tyde på, at han har gennemgået et optræningsforløb, og det kan også være interessant for politiet, siger Morten Kristensen.