Voldssagen mod Silkeborg-træneren Peter Sørensen begyndte tidligere i dag ved retten i Aarhus. Superliga-træneren er tiltalt for to tilfælde af vold mod sin ekskone og datter.

Peter Sørensen er tiltalt efter straffelovens § 244, også kendt som den milde voldsparagraf, for to tilfælde af vold mod sin ekskone Olivia Pontoppidan og deres fælles datter, ét i august 2014 og ét i august 2015, men Superliga-træneren afviser at have været voldelig. Han mener, at anklagerne om vold er den del af en grim skilsmissesag. Noget som Silkeborg-træneren tidligere har fortalt til en række medier.

Men skal man tro ekskonen, Olivia Pontoppidan, så var Superliga-træneren både jaloux og voldelig mod hende. Det forklarerede Olivia Pontoppidan i vidneskranken.

»Jeg måtte ikke se mine venner. Jeg måtte ikke engang drikke en kop kaffe på en café med dem. Det var et problem, når mine mandlige venner skrev sms’er til mig eller jeg tog i byen. 'Min kone skal fandme ikke ses sammen med andre mænd. Alle ved hvem Peter Sørensen er',« sagde Olivia Pontoppidan i retten.

Hun fortalte, at parret mødte hinanden i efteråret 2012, hvor Peter Sørensen stadig var sammen med moderen til hans to drenge.

»Han sagde, at jeg var den kvinde, han altid havde ønsket sig. Det var jeg meget betaget af,« sagde hun.

Peter Sørensen flyttede ind hos Olivia Pontoppidan i februar 2013, dagen efter han var gået fra sin eks-kæreste.

Uenige om årsag til konflikt

Parret blev gift i maj 2013 og fik efterfølgende en datter sammen. Og det var særlig omkring datteren, at parret havde konflikter, fortalte Olivia Pontoppidan tydelig berørt.

»Jeg skulle sige, at jeg elskede ham mere end vores datter. Han var sur over, at hun skulle ligge i sengen mellem os. Når han var hjemme, skulle jeg også være hjemme. Jeg skulle være til rådighed for ham,« fortalte hun.

Det står i skærende kontrast til den udlægning Superliga-træneren selv kom med tidligere på formiddagen. Her bekræftede han, at parret har haft et konfliktfyldt ægteskab, men det var særligt uenighed om fodbold-trænerens to drenge fra et tidligere forhold, der fik parterne til at ryge i totterne på hinanden verbalt, fortæller Peter Sørensen.

»Hun gjorde meget stor modstand mod, at jeg skulle have nævneværdig kontakt til mine to drenge fra et tidligere forhold. Jeg havde håbet, at de ville være en naturlig del af vores familie. Olivia blev mere og mere modstander af, at de skulle op i vores lejlighed. Som tiden gik, blev det en større og større belastning for vores forhold, at mine drenge ikke var en del af vores familie,« fortalte Peter Sørensen.

Han forklarede, at ekskonen gik i sort, når han tog emnet op.

Bange for datterens sikkerhed

Olivia Pontoppidan flyttede fra Peter Sørensen i februar 2016, og har siden levet skjult. Derfor har Superliga-træneren ikke set sin datter i mere end et år. Olivia Pontoppidan ville ikke vidne i retten foran Peter Sørensen, så han overværede hendes vidneforklaring fra et tilstødende lokale. Anklager Signe Kold spurgte også Olivia Pontoppidan, hvordan hun har det med Peter Sørensen i dag.

»Jeg er meget meget bange for ham,« svarede hun.

Har du et ønske om at I skal være en familie, spurgte anklageren videre.

»Nej det har jeg bestemt ikke. Når man ikke har nogen skrupler ved at holde sine børn op foran sig som forklaring på, at han har opført sig, som han har gjort, så kan jeg ikke være sammen med ham,« sagde Olivia Pontoppidan.

Hun forklarede, at hun ikke vil have, at Peter Sørensen skal se deres fælles datter.

»Jeg er bange for E's sikkerhed, det var derfor jeg flyttede. Jeg undrer mig over, at han er så forhippet på at se hende, når han ikke gad hende, når han var hjemme. Han får det til at lyde som om, at han efter sin fyring i AGF tilbragte år sammen med hende, men det passer ikke. Det var højst to måneder han gik ledig. Ja, han gik tur med hende i barnevognen, men han ordnede alle mulige telefonsamtaler i mellem tiden. Han har flere gange tilbudt at afskrive forældremyndigheden. Senest i sommeren 2016,« fortalte Olivia Pontoppidan.

På det tidspunkt havde hun meldt Superliga-træneren for vold. Anklageren spurgte hvordan den aftale kom i stand.

»Jeg skulle være tavs omkring vores forhold. Omkring volden,« fortalte Olivia Pontoppidan fra vidneskranken.

Truede med knytnæve

Efter frokostpausen fortsatte anklager Signe Kold med at spørge ind til de to konkrete voldsepisoder. En af episoderne foregik angiveligt 8. august 2014 i parrets lejlighed efter en frokost ude i byen, der var gået skævt. Da parret kom hjem til lejligheden i Klostergade i Aarhus, hvor en veninde til Olivia Pontoppidan passede parrets dengang ni måeder gamle datter, var Peter Sørensen sur.

»Han kaldte E. (datteren, red.) for en møgunge. 'Vi kan aldrig noget uden hende', sagde han. Han blev vred sådan dér,« fortalte hun samtidig med, at hun lavede et fingerknips.

»E. begyndte at klynke, for Peter talte meget højt. Jeg tyssede på ham, og sagde ’rolig, E. græder’. Så bliver Peter sur og råber ’du skal krafteddeme ikke tysse på mig i mit eget hjem',« fortalte Olivia Pontoppidan.

Ifølge hende skubbede Peter Sørensen til datteren, der var på hendes arm.

»Så tager han fat i mig og hiver mig op og siger: Nu kommer du krafteddeme med her. Han river mig med hen i et andet rum. Jeg råber ’slip mig’, og skriger ’stop, stop’. Han river bare til, og så smider han os på sengen. Jeg prøver at vende mig rundt for at skærme E. Med knytnæven lader han som om, at han vil slå mig i ansigtet. Men den standser få centimeter foran ansigtet på mig. Han siger ’gør du det igen, så skal jeg satme vise dig, hvad det vil sige at slå’. I samme øjeblik larmer min telefon, og så stopper han,« fortalte Olivia Pontoppidan.

Hun forsøgte efterfølgende at forlade lejligheden, men Peter Sørensen ville ikke tillade, at hun tog afsted med deres datter. Olivia Pontoppidan tog efterfølgende ud til veninden, men efterlod den sovende datter hos Peter Sørensen.

Hvorfor gjorde du det, spurgte anklageren.

»Jeg var bange for, at han ville gå bananas igen,« fortalte hun.

Peter Sørensen nægter sig skyldig i vold. Der skulle efter planen falde dom senere i dag, men det når retten ikke pga. de lange vidneforklaringer fra Peter Sørensen og hans ekskone.

Sagen bliver færdigbehandlet den 7. april, hvor der også ventes at falde dom. .