Da 40-årige Tine Rømer Holtegaard fra Kvissel i Nordjylland blev stukket ihjel i sit hjem den 8. oktober sidste år, var det hendes dengang kun 15-årige datter, LB, der førte kniven.

Det forklarede 29-årige BMA, som sammen med den nu 16-årige datter er tiltalt for drabet, mandag eftermiddag i Retten i Hjørring.

Den aftenen i oktober sidste år blev han kontaktet af  LB, som bad ham om at tage toget fra Frederikshavn til Kvissel. De mødtes på byens lille togstation, og hun bad ham om at tage med hende hjem til det hus lidt uden for den lille by, hvor hun boede med sin mor og stedfar. Da de næsten var fremme ved huset, brød pigen sammen.

Læs også:

»Hun siger: 'Kom og hjælp mig, jeg har slået min mor ihjel,'« sagde den tiltalte, som brød grædende sammen, da han udpegede sin veninde som morder.

Både han og LB har siden den 9. oktober siddet varetægtsfængslet for drabet, som de begge er tiltalt for at have begået. Teenagepigen blev anholdt kun fem timer efter hun klokken 23.46 havde ringet 112 og bedt om en ambulance.

BMA forklarede, at han blev dybt chokeret, da han hørte sin daværende kæreste sige, at hun havde slået sin mor ihjel.

»Jeg blev meget ked af det og begyndte at græde. Hvordan kan man slå sin mor ihjel? Hun tog mig i hånden, og hun bad mig igen om at hjælpe hende. Jeg skulle hjælpe hende med at smide kniven væk,« forklarede den 29-årige grædende.

Læs også:

Han fortæller, at LB gav ham kniven, som han senere smed væk i en grøft. Siden anholdelsen har BMA flere gange ændret forklaring. I efteråret 2014 erkendte han, at han gik ind i huset soveværelse og stak Tine Rømer Holtegaard flere gange. Dengang fortalte han, at det var den 16-årige pige, der pressede ham til at slå Tine Rømer Holtegaard ihjel og vist ham, hvordan han skulle hugge med kniven.

Mandag fastholdt han, at den forklaring ikke var rigtig, og at det han sagde fra vidneskranken i retten er sandheden. Grunden til at han løj dengang var, at han var bange.

»Hun kender nogle arabiske bander, og jeg var bange for, at hvis jeg fortalte sandheden, så ville hun få mig slået ihjel,« forklarede han.

»Hvorfor fortæller du så sandheden i dag?« ville anklager Karina Skou vide.

»Jeg kan ikke klare mere. Min samvittighed kan ikke klare mere,« sagde BMA og svarede tydeligt nej, da anklager Karina Skou spurgte, om ikke han selv havde stukket den dræbte.